Juha od kamenica i pjenušca prava je blagdanska delicija gotova za 10 minuta

Ana Peršurić Palčić, koja zajedno sa sestrom Katarinom, vodi sjajnu istarsku vinariju Misal, specijaliziranu za proizvodnju pjenuša odaje nam tajnu za pripremu posebno ukusne i mirisne juhe od kamenica i pjenušca.

Zvuči nevjerojatno delikatno, ali takav je i okus ove juhe kada je kušate. Juha od kamenica i pjenušca postat će omiljena delicija vaše trpeze kako za blagdane tako i za dane kada ćete poželjeti kušati nešto posebno.

OVDJE vas čeka još jedan izvrstan recept s kamenicama i šugom od pjenušca koji će vas osvojiti na prvu

OVDJE saznajte i više o Misal pjenušcima i obitelji Peršurić koja je stvorila pravo malo carstvo u proizvodni vrhunskih serija pjenušacaa!

Sastojci za juhu od kamenica i pjenušca

Sviježe kamenice
Pjenušac Misal Blanc de blancs- extra brut
Par kapljica soka od limuna

Priprema juhe

Jako je bitno da kamenice budu friške. Potrebno ih je vrlo pažljivo otvoriti i malo isprati u vodi. Polako kamenice izvaditi iz ljuske i poškropiti s par kapljica limunovog soka. Zdjelu ili dublju posudu napuniti pjenušcem, a najbolje je s Misal Blanc de blancs- extra brut.
Zatim u istu zdjelu s pjenušcem staviti kamenice i ostaviti sve skupa malo u hladnjaku. Nakon svega 10-tak minuta juha je spremna za serviranje. Poželjno ju je servirati u prozirnim zdjelicama, jer se u njima vidi perlanje pjenušca. Ako ne želite konzumirat veliku količinu pjenušca, moguće je izvaditi kamenice i staviti ih u ljusku, te samo zaliti s malo pjenušca.

Količina pjenušca ovisi o broju ljudi kao i o količini kamenica. Otprilike idu 2-4 kamenice (ovisno o veličini) i 1 dl pjenušca po osobi. Recept je najbolji ako je pjenušac već ranije ohlađen na 6 °C.

Recept: Ana Peršurić, pjenušci Misal

Facebook Like Button