Polpete od tunjevine

Uživajte u savršenom receptu i napravite svoje poplpete od tunjevine!

Potrebni sastojci:

-Jedna konzerva(160g)fine tunjevine u vlastitom soku
-Jedno jaje
-3 jušne žlice sojinih ljuskica
-3 jušne žlice zobenih pahuljica
-krušne mrvice,brašno(oštro)
-mješavina začina(vegeta)
-sjeckani luk,češnjak i peršunov list

Priprema polpeta od tunjevine:

U jednu posudu stavimo zobene pahuljice,sojine ljuskice,mješavinu začina,luk i češnjak sve zajedno izmješamo i prelijemo sa oko 1 dcl vrele vode, poklopimo i ostavimo da odstoji 10-tak minuta, kad se ohladi dodamo ocijeđenu tunjevinu, peršunov list, jedno jaje i sve zajedno izmješamo, ako je smjesa premekana dodamo malo krušnih mrvica.

Tako pripremjenu smjesu oblikujemo u polpete,uvaljamo u mješavinu brašna i mrvica i pržimo na ulju oko 2 do 3 minute sa svake strane.
Meni osobno uz polpete odlično paše domači tartar umak.

Dobar tek!

Autor teksta i fotografija: Dalibor Gelenđer