Crepes Suzette je francuski iznimno poznati desert još iz davne 1896. godine kada ga je Oscar Tschirky objavio pod nazivom “Palačinke Casino stil” te se ovo zanimljivo jelo danas prepoznaje u obliku veoma tankih palačinkica s umakom od karameliziranog šećera, maslaca, mandarina ili soka od naranče te likera na vrhu, koji služi kao flambé.
Kad je riječ o najukusnijim palačinkama ovaj originalni recept je nemoguće izostaviti!
Sve sastojke i pripremu za ovaj neodoljivi svjetski poznati recept pročitajte u nastavku.
Recept za Crepes Suzette
Sastojci
125 g brašna,
3 jaja,
1 žlica šećera u prahu,
malo ruma,
60 – 80 g maslaca,
2 naranče,
10 kocki šećera,
malo mlijeka,
1-2 čašice grand marniera,
2 čašice maraskina
Priprema
Od brašna jaja, šećera, soli, mlijeka i ruma izmješamo rijetko tijesto za palačinke. Ostavimo smjesu da miruje 30 minuta. Na tavi, na vručoj masti ispečemo malene, posve svijetle palačinke. Palačinke svinemo u četvrtinu i stavimo ih na toplo mjesto. Maslac rastopimo u čistoj tavi. Narančinu koru istrljamo u kocke šećera a zatim ih iscjedimo. Šećer i narančin sok pažljivo mješamo s rastopljenim maslacem dok se u potpunosti ne rastopi. Narančinom soku dodamo grand mariner, u tekućinu stavimo savijene palačinke, poškropimo ih sokom i nekoliko minuta ostavimo u soku.
Zatim palačinke flambiramo maraskinom, pospemo nastruganim bademom i vruće iznesemo na stol.
Dobra tek!
Piše: Wish.hr