Palačinke Crepes Suzette: neodoljiva franscuska poslastica

Crepes Suzette je francuski iznimno poznati desert još iz davne 1896. godine kada ga je Oscar Tschirky objavio pod nazivom “Palačinke Casino stil” te se ovo zanimljivo jelo danas prepoznaje u obliku veoma tankih palačinkica s umakom od karameliziranog šećera, maslaca, mandarina ili soka od naranče te likera na vrhu, koji služi kao flambé.

Kad je riječ o najukusnijim palačinkama ovaj originalni recept je nemoguće izostaviti!
Sve sastojke i pripremu za ovaj neodoljivi svjetski poznati recept pročitajte u nastavku.

Recept za Crepes Suzette

Sastojci
125 g brašna,
3 jaja,
1 žlica šećera u prahu,
malo ruma,
60 – 80 g maslaca,
2 naranče,
10 kocki šećera,
malo mlijeka,
1-2 čašice grand marniera,
2 čašice maraskina

Priprema
Od brašna jaja, šećera, soli, mlijeka i ruma izmješamo rijetko tijesto za palačinke. Ostavimo smjesu da miruje 30 minuta. Na tavi, na vručoj masti ispečemo malene, posve svijetle palačinke. Palačinke svinemo u četvrtinu i stavimo ih na toplo mjesto. Maslac rastopimo u čistoj tavi. Narančinu koru istrljamo u kocke šećera a zatim ih iscjedimo. Šećer i narančin sok pažljivo mješamo s rastopljenim maslacem dok se u potpunosti ne rastopi. Narančinom soku dodamo grand mariner, u tekućinu stavimo savijene palačinke, poškropimo ih sokom i nekoliko minuta ostavimo u soku.

Zatim palačinke flambiramo maraskinom, pospemo nastruganim bademom i vruće iznesemo na stol.

Dobra tek!

Piše: Wish.hr