Spoj slatke jagode i pomalo ljutkaste rabarbare čini fantastičnu simfoniju za svačije nepce.
Ovaj desert je pravi užitak koji će iznenaditi i oduševiti svakog tko ga proba. Uz jednostavne sastojke i laganu pripremu, stvorite neodoljiv toranj od lisnatog tijesta, bogate kreme i svježeg voća. Pratite naš recept i pripremite se za slatko iznenađenje koje nećete moći zaboraviti!
Sastojci za recept
4 stabljike rabarbare
2 žlice šećera
200 g jagoda
sok od limuna
vanilija
Odrežite krajeve stabljika rabarbare, ogulite i izrežite na male kockice. Dodajte šećer. Izrežite jagode na kockice i dodajte ih u rabarbaru te sve dobro promiješajte.
Za tijesto i izradu deserta
1 paket lisnatog tijesta
2 žumanjka
šećer
Za kremu:
200 g mascarpone i crème fraîche
sok od limuna
šećer u prahu
Izrežite krugove od tijesta i premažite žumanjkom. Probušite ih s vilicom i pospite šećerom. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200° C dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.
Pomiješajte Crème fraîche i mascarpone s limunovim sokom, šećerom u prahu i vanilijom.
Zatim krenite “slagati” tortu – red tijesta na koju stavljate kremu, zatim voće pa opet tijesto…i tako redom ispočetka dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju možete staviti pokoju jagodu kao ukras.
Dobra tek!
Recept A.T.