Créme  brûlée od bijele čokolade

Napravite u svom domu domaći tradicionalni Créme brûlée od bijele čokolade.

Ovo je zasigurno jedan od najboljih recepata za Créme brûlée od bijele čokolade, odnosno desert koji dolazi iz francuske kuhinje. Ovaj klasik možete pronaći skoro u svakom restoranu diljem Francuske, a ako Vi želite očarati svoje goste u svom domu s iznimno dobrim receptom, onda Vam mi preporučujemo upravo ovaj!

Recept za Créme brûlée od bijele čokolade

Sastojci

400 ml svježeg vrhnja
130 g bijele čokolade
6 žumanjka
1 mahuna vanilije
80 g smeđeg šećera

Priprema

Zagrijte vrhnje s vanilijom koju ste rastvorili na dva dijela, a čim zakuha, ogulite sjemenke tako da padnu u vrhnje. Otopite čokoladu u vodenoj kupelji i dodajte jedan po jedan žumanjak. Pomalo dodajte vrhnje dok miješate. Stavite smjesu u čistu posudu, stavite na vatru sve dok poleđina žlice ne poprimi boju. Procijedite kroz cjediljku i ulijte u 6 kalupa od 120 ml sve do 1/2 cm od ruba i stavite cijelu noć u hladnjak. Posipajte površinu smeđim šećerom i zapecite u pećnici.
Odmah poslužite.

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, Wish. hr partnera
Za nakladnika: Svjetlana Veble

Hrvatsko izdanje: Put oko svijeta
Izvornik: Viaggio nel mondo
Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820