Créme brûlée od bijele čokolade klasik francuske kuhinje

Napravite u svom domu domaći tradicionalni desert Créme brûlée od bijele čokolade.
Ovo je zasigurno jedan od najboljih recepata za Créme brûlée od bijele čokolade, odnosno desert koji dolazi iz francuske kuhinje.

Créme brûlée desert

OVDJE pogledajte još jedan recept za ovaj klasik francuske kuhinje – Creme brulee neodoljiva francuska poslastica

Ovaj francuski klasik možete pronaći skoro u svakom restoranu diljem Francuske, a ako želite iznenaditi svoja nepca ili želite očarati svoje goste u svom domu s iznimno dobrim receptom, onda vam preporučujemo upravo ovaj desert!

Recept za Créme brûlée od bijele čokolade

SASTOJCI ZA Créme brûlée

400 ml svježeg vrhnja
130 g bijele čokolade
6 žumanjka
1 mahuna vanilije
80 g smeđeg šećera

Priprema Créme brûléea
Zagrijte vrhnje s vanilijom koju ste rastvorili na dva dijela, a čim zakuha, ogulite sjemenke tako da padnu u vrhnje. Otopite čokoladu u vodenoj kupelji i dodajte jedan po jedan žumanjak. Pomalo dodajte vrhnje dok miješate.

Stavite smjesu u čistu posudu, stavite na vatru sve dok poleđina žlice ne poprimi boju. Procijedite kroz cjediljku i ulijte u 6 kalupa od 120 ml sve do 1/2 cm od ruba i stavite cijelu noć u hladnjak. Posipajte površinu smeđim šećerom i zapecite u pećnici.
Odmah poslužite.

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a

Facebook Like Button