Fina bakina torta od mrkve

Torta od mrkve je domaće jelo u kojima će mnogi uživati. Ovaj ukusni desert prema receptima kako su radile naše bake oduševljavaju izgledom i okusom.

Sastojci za recept

Biskvit
0.3 kg brašna
12g praška za pecivo
0.1kg mljevenog lješnjaka ili oraha
0.005kg đumbira u prahu
0.3kg šećera
prstohvat soli
12g vanilinog šećera
0.3l suncokretovog ulja
4 komada jaja
0.5kg ribane mrkve

Krema:
0.4kg krem sira
0.125kg maslaca
0.2kg šećera u prahu
12g vanilinog šećera
2 velike žlice soka od limuna

Priprema recepta

Za biskvit prvo dobro promiješati sve suhe sastojke te dodati ulje i jaja, a na kraju dodati ribanu mrkvu i lagano umiješati. Kalup za tortu namazati maslacem i posuti brašnom.

Tijesto podijeliti na dva ili tri dijela, te svaki biskvit peći odvojeno. Zagrijati pećnicu na 160 stupnjeva i svaki biskvit peći 40-45 minuta. Ostaviti ih da se ohlade i onda mazati kremom.

Kremu izraditi tako da se prvo omekšali maslac izradi sa šećerom u prahu i vanillin šećerom, dodati krem sir i sok od limuna te sve zajedno dobro izmješati. Kreme ima dovoljno da se naprave dva unutarnja sloja sa tri biskvita i onda još namaže izvana. Ukrasiti prema želji.

Dobro ohladiti prije posluživanja.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)