Torta od mascarpone sira i jabuka – savršeno prhka, bogata okusom i idealno sočna

Ako tražite desert, odnosno izvrsnu tortu, koji će oduševiti vaša nepca i impresionirati vaše goste, ne tražite dalje! Ova torta od mascarpone sira i jabuka savršen je izbor za sve prilike.

Kombinacija prhkog tijesta, kremastog mascarponea i osvježavajućih jabuka čini ovu tortu pravim remek-djelom. Bilo da je pripremate za posebnu proslavu ili jednostavno želite uživati u slatkom zalogaju uz kavu, ovaj recept neće vas razočarati.
Pripremite se na uživanje u svakom zalogaju!

Sastav za recept – torta od mascarpoje sira i jabuka:

100 g brašna
3 jaja
60 g šećera
1 žličica praška za pecivo
500 ml jabučnog soka
Dvije vrećice za puding s okusom vanilije
1,5 litra kompota od jabuka
250 g mascarponea
80 g šećera
400 ml vrhnja za šlag
2 vrećice učvršćivača za šlag

Priprema recepta:

Prije izrade recepta svakako zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Zatim krenite u izradu torte tako da odvojite bjelanjke od žumanjca. Bjelanjke istucite s 30 g šećera. Nakon toga pjenasto izmiksajte žumanjke i preostali šećer. Na tako izrađene žumance istresite snijeg . Izmiješajte brašno i prašak za pecivo te ih prosijte i pjenjačom izmiješajte sa snijegom i žumanjcima. Tijelo ulijte u prethodno namašćen kalup za torte i pecite 15 minuta.

Dok se tijesto peče, zakipite sok i u njega umiješajte prah za puding te kratko prokuhajte. Umiješajte kompot i ostavite sve da se ohladi.

Kada je gotov, biskvit premažite pudingom i držite u hladnjaku 3 sata.
Za to vrijeme izmiksajte mascarpone i šećer. Vrhnje istucite i umiješajte u mascarpone. Premažite tortu i držite je i dalje u hladnjaku preko noći. Ukrasite je šlagom i čokoladom.

Dobar tek!

Recept: chef Zoran Ožegović

Facebook Like Button