Čokoladni mousse s kavom

Kako je kava nezaobilazan napitak današnjice odabrali smo recept za prave sladokusce koji uz nju vole osjetiti i dašak slatkoga.

Sastojci za recept:
150 g tamne čokolade
50 ml jake kave
2 jaja
1 žlica vanilin šećera
25 g šećera
65 ml slatkog vrhnja
20 g krupnije naribane čokolade

Priprema recepta:
Krupnije nasjeckanu čokoladu rastopite polako na pari te u nju umiješajte kavu. Odvojite bjelanjak od žumanjca i pjenasto izmiješajte žumanjke s vanilin šećerom. Od bjelanjaka i šećera napravite čvrsti snijeg. Slatko vrhnje izmiksajte u šlag. Ostavite čokoladu da se ohladi, a zatim u nju umiješajte pjenu od žumanjaka. Drvenom žlicom umiješajte šlag, a zatim dodajte snijeg od bjelanjaka. Tako dobivenu kremu rasporedite u posude i pokrijte ih folijom te držite u hladnjaku dok se posve ne ohladi. Prije posluživanja pospite mousse komadićima čokolade.

Dobar tek!

Piše: Wish.hr
Fotografija: Tim Lucas