Donosimo vam recept za jednostavnu laganu i poznatu američku pitu od limuna. Ovaj ukusan američki desert omiljen je među svima koji vole osvježavajući okus limuna i mente.
Recept za pitu od limuna:
Za tijesto:
250 gr oštrog brašna
125 gr putra
1 žlica šećera
malo soli
4 žlice hladne vode (ako treba više)
mala žličica praška za pecivo
Priprema pite od limuna
Brašno i maslac sobne temperature razmrvite i umijesite dodajte ostale sastojke, sve dobro umijesite da se prožme i ostavite u hladnjaku pola sata. Razvaljajte tijesto što tanje te ga stavite u kalup za pite, dobro izbockajte i pecite na 180 stupnjeva deset minuta.
Izrada kreme za pitu:
6 dl vode zakuhajte s 240 gr šećera i naribanom korom od 4 limuna, u to dodajte izrađenog 10 dkg gustina, 4 žumanjka i sok od 4 limuna. Tako dobivenu kremu sipajte u vruće na tijesto kroz prethodno izbodene rupice. Izradite snijeg s 200 gr šećera. Sve pecite dok snijeg ne porumeni.
Savjet više: dodajte listiće mente u kremu zbog još bolje arome i mirisa
OVDJE vas čekaju još dva očaravajuća recepta za desert od limuna
My Way osvježavajući tart od limuna
Ispecite sočan kolač od limuna prema receptu Ivana Temšića
Autorica recepta: Jadranka Laub
Fotografija: Foter