Jedinstvenost i drugačiji pristup uvijek se brzo prepoznaju, a My Way tart je kolač koji svojim pažljivo biranim sastojcima i inovativnom recepturom oduševljavaju sve sladokusce.
Sastojci za tart My Way:
Prhko tijesto za tart:
> 300 g brašna
> 200 g maslaca
> 100 g šećera u prahu
> 1 žumanjak
Krema:
> 270 ml soka od limuna
> 200 g šećera
> 6 cijelih jaja
> 350 g hladnog maslaca
Meringue za ukrašavanje:
> 250 g bjelanjka
> 250 g šećera kristala
> 200 g šećera u prahu
Postupak izrade i pripreme:
Od navedenih sastojaka brašna, šećera u prahu, maslaca sobne temperature i žumanjka zamijesite tijesto i ostavite u hladnjaku da odmori 30 minuta prije valjanja.
*Za pripremu ove slastice upotrijebite niski kalup promjera 24 cm za pite ili tartove.
Razvaljajte tijesto na veličinu kalupa debljine 5 milimetara te obrežite rubove nožićem da bude uredno, probodite dno kalupa vilicom i kalup stavite u hladnjak na zamrzavanje na 30 minuta. Nakon što se tijesto smrznulo, ubacite ga u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva na 10 minuta. Kad tijesto počinje poprimati zlatnu boju, izvadite ga iz pećnice, ohladite i izvadite iz kalupa kako bi dobili veliku prhku košaricu.
Za vrijeme odmaranja tijesta izradite kremu od limuna za čiju izradu vam je potreban štapni mikser, zdjela za kuhanje i mutilica.
Limunov sok, jaja i šećer razmutite mutilicom u kompaktnu tekuću smjesu te ubacite u zdjelu za kuhanje, kuhajte na otvorenoj vatri uz neprestano miješanje mutilicom dok krema ne prokuha. Kad krema počne kuhati, sklonite je s vatre i prebacite u plastičnu posudu. U kipuću kremu dodajte maslac i izmiksajte štapnim mikserom dok se krema ne ohladi. Kremu prekrijete prozirnom folijom i prebacite u hladnjak na hlađenje.
Za izradu meringue istucite bjelanjke sa šećerom kristalom koji dodajete u 3 navrata – prvi puta kada se bjelanjci počinju pjeniti, drugi puta kad se bjelanjci počinju stiskati i treći puta pred kraj samog lupanja. Važno je da bjelanjke sa šećerom kristalom istučete u čvrstu smjesu, dodate šećer u prahu i mutilicom umutite u što manje pokreta u tu smjesu kako bi ostala čvrsta.
Kad su krema i tijesto ohlađeni, na prhko tijesto nanosite kremu od limuna i ukrasite meringom koju potom stavite na 2 minute u zagrijanu pećnicu na 190 stupnjeva sve dok vam vrhovi meringue ne počinju dobivati zlatnu boju. Ohladite i uživajte u sočnom, osvježavajućem tartu od limuna.
Dobar tek!
My Way Chocolate cake i Mrkvica bez glutena, najtraženije My Way slastice prepoznali su brojni zagrebački sladokusci koji vole bogatstvo i puninu okusa te vrhunske sastojke u slasticama. Izbor od preko 30 vrsta slastica i 12 vrsta sladoleda dostupnih u My Way baru čini cjelokupnu ponudu jedinstvenom. Slastičari Jelena i Vedran su utkali svoje dugogodišnje znanje i iskustvo te svoju strast prenijeli u My Way slastice, a otkrili su nam i recept za neodoljivi tart od limuna.