Jednostavni muffini od limuna i maka

Prema ocjenama mnogih ovo je najbolji desert poslije bilo kojeg jela. Ako niste spretni u spravljanju cupcakea pa ih rijetko pokušavate peći vjerujte da će vam se muffini od limuna i maka tolio sviđati da ćete ih poželjeti češće spremati i jesti.

Recept je jednostavan za izradu a savršena su poslastica uz kavu ili za ponijeti kao jutarnji doručak na posao. Ako ih napravite previše slobodni ih možete zamrznuti te ih izvaditi par sati prije ručka ili večere ili ih naprosto odmrznute u mikrovalnoj.

Probajte napraviti ovaj recept sami, sigurno nećete požaliti!

Sastojci za recept

Smjesa za muffin:
2 jaja
3/4 šalice šećera
1 1/2 šalice brašna
1/2 žličice praška za pecivo
1/4 žličice sode bikarbone
1/2 žličice soli
2 žlice maka
1/3 šalice maslaca
2/3 šalice grčkog jogurta
1 žličica ekstrakta od vanilije
2 žlice limunova korica
3 žlice svježeg soka od limuna

Dodatno
1 šalica borovnica
3 žličice kokosa

Premaz
1 šalica šećera u prahu
2-3 žličice limunovog soka

Priprema recepta:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Lagano namastite kalup za pečenje muffina ili u kalup stavite papirnate čašice za muffine. S ovom smjesom napravila sam 10 muffina. Koristim silikonske kalupe za izradu i čak ako ne namastim muffini se lagano odvajaju od njih. Pomiješajte suhe sastojke brašno, prašak za pecivo, soda bikarbonu i mak.

Maslac izmiksajte dok ne postane mekan i kremast, oko jedne minute. Dodajte šećer, vrhnje, jaja, vaniliju, koricu od limuna i grčki jogurt te sve dobro izmiksajte. Na kraju dodajte sok od limuna. Dodajte suhe sastojke i mokre i dobro izmiješajte. Mješavinu stavite u svaki kalup do 3/4 visine jer će visoko narasti.

Pecite pet minuta na 220°C a zatim smanjite temperaturu na 180°C te pecite još deset do petnaest minuta ili dok čačkalica koju ćete umočiti u sredini muffina ne izađe čista. Dok se muffini peku pripremite premaz. Pomiješajte šećer i sok te premažite preko pečenih muffina.

 

Tekst i fotografije s odobrenjem Katarina Štimac, fashion blog – LaKatwalk