Šnenokle na pudingu

Zaboravljeno jelo iz djetinjstva uvijek je dobrodošlo, naročito ako je dobro uklopljeno sa slatkim zalogajem.

Sastojci za recept:
500 ml mlijeka
6 bjelanaca
5 žumanaca
150 g čokolade
1 vanilin štapić
30 g brašna
200 g šećera
1 prstohvat soli

Priprema recepta:
Istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Ulijte mlijeko u duboku tavu i ostavite da zavri. Od snijega žlicom oblikujte nokle i stavljajte ih u mlijeko. Tako ih ostavite 3 do 5 minuta. Jednom ih okrenite te ih potom izvadite na kuhinjski papir da se ocijede. Nasjeckajte čokoladu i rastopite je na pari. Zarežite štapić vanilije i stavite je u mlijeko, zakuhajte ga te ga. Kremasto istucite žumanjke sa 100 g šećera, a pritom postepeno umiješajte brašno i sol. Umiješajte toplo mlijeko pa na tihoj vatri zagrijavajte dok se puding ne stisne. Puding nije potrebno skuhati. Zatim umiješajte prethodno rastopljenu čokoladu. Puding razdijelite u posudice, koje ste prethodno oplahnuli ispod hladne vode. Karamelizirajte preostali šećer. Rasporedite šnenokle u zdjelice s pudingom i nakapajte ih karamelom.

Dobar tek!

Facebook Like Button