Topliji dani pravo su vrijeme da se malo zasladimo voćem, ali i hidratiziramo kada je najpotrebnije.
Voćne salate su zdrava i omiljena jela mnogih, a najčešće se serviraju tijekom proljeća i ljeta.
Ako želite zimi poslužiti voćnu salatu ona bi trebala biti poslužena na sobnoj temperaturi.
Najpopularnije voćne salate se obično rade od jagoda, dinja, jabuka, ananasa, banana i trešanja, jer će nas to voće najbolje hidratizirati.
No, mi vam donosimo recept za voćnu salatu od bobičastog voća koja će vas osvježiti u tren oka.
Recept za voćnu salatu
Sastojci:
20 dkg jagoda
20 dkg ribiza
20 dkg borovnica
20 dkg trešanja
20 dkg šećera
1 dl bijelog vina
Sok od 1 limuna
Priprema voćne salate
Za početak, operite, očistite i ocijedite voće. Iz trešnja izvadite koštice te pažljivo izmiješajte svo voće sa šećerom. Prelijte vinom i limunovim sokom te još jednom lagano promiješajte i ostavite u frižideru da odstoji jedan sat.
Izvadite iz hladnjaka, poslužite u staklenoj zdjeli i uživajte u voćnoj salati.
Dobar tek!
Autorica: Azra Terzić