Kako najbrže hidratizirati kožu lica i koju kozmetiku odabrati

Posebnu pažnju trebamo posvetiti koži lica u dolasku hladnijih dana zbog suhoće zraka u grijanim prostorijama i naglih promjena temperatura kojoj izlažemo kožu lica pri izlasku van na hladniji zrak.

Kada primijetite suhoću, zatezanje, potrebu za trljanjem kože lica, pri izlaska na hladni zrak ili ulasku u zagrijanu prostoriju, to je znak da je koži potrebna dubinska hidratacija i oporavak.

Hidratacija je ključ i osnovna potreba isušene kože, a njega koju smo koristili u toplim danima više ne pružaju dugotrajnu i optimalnu hidrataciju.
Upravo zbog toga koža postaje dehidrirana, i to na različitim dijelovima kože lica.

koza pigmentacija suha koza

Izuzetno je važno koristiti njegu koja stimulira raspodjelu vode kroz kožu lica – takozvanu dinamičnu hidrataciju, a nju nalazimo u hidratantnim mineralnim maskama za smirivanje kože.
Odaberite onu masku za lice koja sadrži intenzivne hidratantne sastojke poput glicerina ili hijaluronske kiseline koja djeluje protiv gubitka vlage.

Koliko često možemo nanositi masku za lice na kožu

Masku bi se trebalo nanositi jednom do dva puta tjedno na lice i vrat, izbjegavajući predio oko očiju.

Tijekom dana, pojedina područja kože lica gube više vode nego ostala

Koža sadrži 70% vode no određeni dijelovi kože lica dehidriraju brže i više od ostalih. Ta neravnoteža uzrokuje pojavu linija isušenosti, umornog izgleda tena i „ispijen” izgled lica. Stoga se u hladnijim danima savjetuje uvođenje ciljanih preparata koji će upotpuniti djelovanje standardne njege te obnoviti kožu.

kreme za dehidriranu i suhu kozu

Kreme i serumi za dehidriranu kožu

Obratite pažnju na ambalaži, pri odabiru seruma ili kreme, kada je sastav u pitanju. Odaberite uz pomoć farmaceuta ili uz savjet vaše kozmetičarke ili dermatologa, onaj serum i kremu koja uravnotežuje pH vrijednost kože, smanjuje osjećaj neugode, štiti epidermis od vanjskih utjecaja, jača prirodnu obranu kože i ubrzava staničnu obnovu.

zena krema kozmetika

Kako je najbolje nanijeti serum i kremu na lice

Na čistu kožu lica i vrata prvo se nanosi serum i pri tom se ne smije zaboraviti da trebate pričekati otprilike barem minutu da se serum dobro upije u koži. Tek nakon toga se nanosi krema oko očiju i krema za lice i vrat.

Serum i kreme nanose se jednostavnim utapkavanjem čistim prstima na čelo, obraze i bradu kako bi se obnovila razina minerala u koži, a zatim se nježnu razmažu na ostatak lica i vrat.

Zašto je važna noćna njega lica

Obnavljajuća noćna krema trebala bi sadržavati savršenu kombinaciju obnavljajućih i antioksidativnih sastojaka koje koža treba upravo noću kada se obnavlja.

Dok je s jedne strane noć vrijeme kada se naš organizam odmara i usporava većinu tjelesnih funkcija (puls, krvni tlak, tjelesna temperatura, disanje), s druge strane naša koža noću veoma intenzivno i ubrzano radi. Stoga joj je upravo tada potreban maksimum njege za očuvanje njezinog zdravlja, mladosti i ljepote.

nocna kerma i serum hidratizacija

Na čistu kožu nanesite kremu koja će dinamično hidratizirati isušena područja zahvaljujući ravnomjernom rasprostiranju vode kroz sve zone lica. Birajte noćne kreme s visokom koncentracijom kalcija, lipidima, arganovog ili bademovog ulja koje stimulira regeneraciju stanica kože tijekom sna.

Kreme s obiljem vitamina E također pružaju koži snažnu antioksidativnu zaštitu, a noć je idealna za optimalno djelovanje kada je sinteza učvršćujućih vlakana kože najveća.

U slučaju da imate problema s podočnjacima i natečenošću kapaka birajte serume i kreme s koncentriranim prirodnim kofeinom, jer takva noćna njega smanjuje natečenost lica kako bi se ujutro probudili svježi i odmorni.

Nakon redovite upotrebe noćne kreme linije isušenosti postat će glađe, ten svježiji, a koža očekivano i dugotrajno hidratizirana.

Facebook Like Button