Što se događa s (de)hidratacijom i starenjem kože tijekom ljeta?

Kada dođe toplije vrijeme, posežemo za laganijom odjećom i planiranju kako ovog ljeta postići onaj glamurozni brončani ten.

Ljetno vrijeme djeluje opuštajuće i povećava razinu serotonina, hormona sreće, no nažalost nema toliko povoljan utjecaj na kožu i kosu. Štoviše, doprinosi dehidrataciji i nepovoljno utječe na njihovo starenje.

Često zanemarujemo rutinu njege kože, koju isto kao i odjeću, treba prilagoditi ljetnom periodu.

Tijekom ljeta, koži odgovaraju laganije i brzo upijajuće teksture, posebice one s dubinskom hidratacijom i anti-ageing svojstvima. Nekoliko savjeta pomoći će vam očuvati barijeru kože kako biste se osjećali i izgledali bolje jednom kada na vrata pokuca jesen.

kiehl-uv-defense-1

PRILAGODITE RUTINU LJETNIM POTREBAMA KOŽE

Vrlo često ljetnu njegu treba prilagoditi jer koži tada više odgovaraju lagane i brzo upijajuće teksture. No, slaganje rutine ponekad može biti izazovnije od previđenog, pogotovo kada mislimo da postoji univerzalno rješenje za sve naše zahtjeve.

Da bismo koži dali ono što joj je potrebno, prvi uvjet je da znamo sve o njoj i njenom trenutnom stanju

Spojem znanja i iskustva Kiehl’s savjetnika za njegu te inovativnog HSA uređaja za analizu kože specijalno dizajniranog da procjeni zdravlje kože, odnosno dva ključna čimbenika: jačinu barijere kože i razinu hidratacije epidermisa, otkriva se stanje kože prema kojem se kasnije temelje personalizirane preporuke.

Kiehl’s savjetnici koriste ovaj dijagnostički uređaj pri besplatnoj analizi kože upravo kako bi što točnije svakome mogli pronaći odgovarajuće formule uz koje se može ostvariti željeni cilj.

kiehl-uv-defense-2

SVE KREĆE OD SNAŽNE BARIJERE KOŽE

Snažna barijera kože temelj je za zdraviju i otporniju kožu jer se tada koža lakše štiti od svakodnevnih vanjskih agresora koji utječu na starenje ali i bolje „zaključava“ vlagu što pridonosi održavanju razine hidratacije.

Primjer proizvoda koji utječe na snažniju barijeru kože je Vital Skin-Strengthening Super Serumom.
Na mlađoj koži on je preventivni korak kako bi ona ostala što duže zdrava i lijepa.

Učvršćuje i jača barijeru kože, a pritom je toliko lagan da se može uklopiti u bilo koju postojeću rutinu kao prvi korak nakon čišćenja i toniranja lica. Zapamtite, zato što je tekstura lagana, ne znači da učinak nije snažan.

Kada je riječ o nešto zrelijoj koži, Super Serum idealan je kao pre-serum jer čini kožu otpornijom, a sitne molekule u njegovoj teksturi prodiru dublje u kožu čime pojačavaju učinak rutine.
Na njega možete nanijeti drugi serum sa sekundarnim ciljem, primjerice, serum za korektivni učinak na već vidljive tragove zrele kože.

kiehl-uv-defense-4

Nešto malo gušća tekstura, ali istovremeno izuzetno moćna je Powerful Strength Line-Reducing Concentrate s 12.5% vitamina C.

Serum je idealan za sve koji žele ispraviti znakove starenja. On ne samo da smanjuje vidljivost linija i bora, već također vraća i blistavost koži, poboljšava teksturu i pomaže smanjiti vidljivost pora.
Prvi rezultati mogu se uočiti već nakon dva tjedna, a kao završni korak svakom proizvodu koji sadrži vitamin C, preporučuje se nanošenje SPF faktora.

kiehl-uv-defense-3

KRILATICA LJETNIH DANA: „HIDRATACIJA. HIDRATACIJA. HIDRATACIJA.“

Ne prepoznaju li se suhoća i dehidratacija na vrijeme, one mogu utjecati na gubitak kolagena i proteina koji su zaslužni za mladoliki izgled kože.

Njegovana i hidratizirana koža bitne su i prilikom nanošenja drugih makeup proizvoda na lice, koji će na suhoj koži samo dodatno istaknuti tragove koje želimo sakriti, poput primjerice bora.

kiehl-uv-defense-6

Ultra Facial Cream je lagane i svilenkaste teksture, a stvorena je kako bi zaštitila barijeru kože i hidratizirala ju čak i za vrijeme ekstremnih temperatura, bile one visoke ili niske. Čini kožu mekom na dodir te joj pruža neprekidnu hidrataciju tijekom 24 sata od nanošenja.

Za zreliji tip kože s već vidljivim znakovima stresa na koži, preporučljivo je koristiti hidrataciju koja istovremeno ima i anti-ageing svojstva.
Super Multi Corrective Cream sveobuhvatna je krema za lice i vrat koja hrani, dubinski hidratizira, zaglađuje, vraća punoću i elastičnost potičući samo-obnavljajuće procese kože.

zastini faktor

NEKA SPF POSTANE +1 VAŠOJ JUTARNJOJ KAVI

To što je dobar dio ljeta lagano iza nas, ne znači da sunce ima manje štetan utjecaj. Svjesni smo koliko je SPF važan, no ipak volimo da je lagan, da ne začepljuje pore, ne ostavlja bijeli trag i čini dobru podlogu za šminku.

Korištenje kreme sa zaštitom od sunca najlakši je način za sprječavanje oštećenja kože od UV zraka, održavanje zdrave kožne barijere i smanjenje prijevremenih znakova starenja.

Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 formule lagane su, nekomedogene i dolaze u dvije varijante.
Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 odgovara svim tipovima uključujući i osjetljivu kožu dok je Ultra Light Daily UV Defense Aqua Gel SPF 50 namijenjena normalnom do masnijem tipu kože.

S obzirom na to da su brojne studije pokazale da UV zrake uzrokuju prijevremeno starenje kože, a njihov štetni učinak još je jači kad je koža istovremeno izložena onečišćenjima iz okoliša koji kožu napadaju u obliku sitnih čestica i plinova, ove SPF kreme baziraju se na konceptu trostruke zaštite od UVA i UVB zraka te od slobodnih radikala i polutanata.

kiehl-uv-defense-5

BONUS SAVJET – I KOSU JE POTREBNO ZAŠTITITI OD LJETNIH UVJETA

Održavanje razine hidratacije važno je za zdravlje i vitalnost ne samo tijela i kože, već i kose. Bitno je znati da i kosa, isto kao i koža, može dehidrirati.

Glavne promjene koje se mogu primijetiti tijekom visokih temperatura je masnije vlasište, gubitak vitalnosti i volumena te zapetljavanje kose.
Učestalo pranje kose može donijeti više štete nego koristi stoga je bitno održavati kosu i razinu hidratacije kose proizvodima prilagođenima za ljeto.

Kiehl’s linija Damage Repairing & Rehydrating popravlja štetu na kosi jer je bogata hijaluronom koji kompenzira izgubljenu vlagu i moringa uljem koje se koristi od pamtivijeka u njezi kose. Moringa ulje jača, njeguje i čini kosu glatkom.

Linija se sastoji od šampona, regeneratora i leave-in tretmana. Trenutno pomaže u jačanju vlakna kose ostavljajući kosu izgledno zdravijom, sjajnijom i hidratiziranom.

Uz dopuštenje: Loreal (sve fotografije)

Facebook Like Button