Spriječite ili smanjite bore lica jednostavnim vježbicama

Lice je najbolji aparat za dijagnozu i pokazatelj stanja tijela.

Vježbati mogu svi, nema kontraindikacija, dobne granice.
Vježbati mogu i trudnice. Vježbe lica se preporučuju ljudima nakon operacije kao rehabilitacija povreda glave, mozga i poticanje oporavka nakon moždanog udara i paralize lica.

Iznimno se preporučuje ljudima koji mršave, kako bi izbjegli kožu koja počinje vidljivo visjeti.

yoga-lica

Lice čovjeka

Sve emocije i bolesti najprije se ispišu na licu. Svaki pojedinac se u različitim trenucima u ogledalu vidi drugačije. Razlog tome je što se u nama cijelo vrijeme nešto događa i to je odsjaj naše unutrašnjosti, koji se pokazuje i prema van.

Što bore govore

Bore nastaju zbog različitih razloga. Od stanja u kojem se nalazimo ovisi kako i gdje će se iscrtati bore. Jače izražene bore između obrva pokazuju na ljutnju i frustraciju.
Nasolabialne bore (bore, koje se nalaze od ruba nosnica do vanjskih kutića usna) su linije očaja.

Iz stanja donjih kapaka možemo razabrat stanje naših bubrega, a po feng shuju tu je palača djeteta i pokazuje nam na naš odnos sa djetetom u nama ili sa našom djecom.

Vježbanje lica

Vježbom nam se lice definira, mišići dobiju na volumenu i tim se zaglađuju borice, koža zasjaji, desni se stimuliraju iprokrvare te postanu zdravije i čvršče, sluznice se navlaže, mozak probudi, zalihe energije i žlijezde u glavi se aktiviraju, kompletan organizam zavibrira te se naj taj način regenerira.

Optimalno stanje lica od ključne je važnosti za naše zdravlje, izgled, energiju, fizički, mentalni i duhovni razvoj.

Područje od vrata prema gore je direktorski ured našeg organizma. Marljiva vježba lica donosi nam iznimne učinke; zasjajimo iznutra i prema van. To ne znači da drugi „uredi“ u tijelu nisu važni.

Jedan bez drugoga ne mogu funkcionirati, a ako nadzorni centar ne djeluje kako treba, onda nastaje disbalans svugdje u tijelu. Žlijezde u glavi naime nisu samo proivođaći važnih tvari, nego i nadgledaju rad i ravnotežu svih ostalih žljezda u tijelu, a ako ne rade kako treba, onda se homeostaza, vrlo je važna, sruši.

joga-lica

Glava i lice

Glava i lice čvorište je stotinjak meridijana, 57 mišića (+ jezik= 58) mozga, živčanog sustava, žlijezda, mnogo akupresurnih točaka, te je ogledalo stanja svih unutrašnjih organa.

Na licu jedino rade mišići za žvakanje i samo se u njima stvara otpor i protuotpor.
Kada su mišići u optimalnom volumenu i na svom mjestu, kompletni „ured“ glave i lica djeluju. Kada sve funkcionira kako treba dugo izgledamo i osjećamo se mladi.

Mišići lica, posebno mišić temporalis na lubanji, zovemo ga još i mišić glavobolje (nalazi se u širem kružnom predjelu iznad ušiju), od ključnog su značaja za aktivaciju žlijezda u glavi.

Žlijezde u glavi, kakva je i hipofiza, ne proizvode samo najsuptilnije tvari u tjelu, nego sa izlučivanjem hormona nadziru i reguliraju rad drugih podređenih žlijezda sa unutrašnjim izlučivanjem.

Žlijezde su kao prekidač za svjetlo; ako se upali, prostor zasvijetli, ako se ugasi, zatamni se, hormonska ravnoteža se sruši i tjelo počne polako odumirati.

Uklanjanje bora vježbama za lice

Vježbanjem lica uklanjaju se bore, vrećica i znakova gravitacije, pune se ispražnjeni i iscrpljeni predjeli lica.

Vježbanje lica izniman je lifting

Jačanjem i boljim protokom krvi u mišiću temporlis na lubanji i očnom mišiću aktiviraju se žlijezda u glavi, te se poboljšava cijeli endokrini sustav i svi unutarnji organi što vježbe lica nakon nekog vremena donose.

Kad mišići na licu padaju i venu, isto se događa sa našom životnom energijom na svim područjima i obrnuto.
U mišiću trebamo najprije stvoriti otpor, da se digne, ojača i time dobije na volumenu.

Vježbom tako povećavamo protok krvi, a time se počinje proizvoditi više hijaluronske kiseline, koja potiče tvorbu elastina i kolagena te regeneraciju. Koža se zaglađuje i pomlađuje.

Interesantno je da većina ljudi shvaća ukoliko mršavi treba vježbati inače će koža “visjeti”. Nažalost mnogi zaborave na lice i onda nastane velika šteta, koju bi se lako mogla spriječiti.

Bitno je shvatiti da je područje od vrata prema vrhu glave dragocjeno, te ga treba tretirati sa velkim poštovanjem i pravilnom upotrebom mišića koje valja redovito vježbati, njegovati.

Smjeh, kreveljenje, govor i jedenje nije prava vježba za rad za mišića. Svakako se treba više potruditi oko aktivacije svih mišića,

Hormoni i žlijezde

Kada nam se rad hormona smanjuje onda počinjemo stariti i obolijevati. Ako se pobrinemo za hormone, pobrinut ćemo se veliki dio rada organizma, a usporiti ćemo ili potpuno zaustaviti neželjene procese.

Tako je jednostavno. Živimo u najboljem mogućem periodu, kad nam je na raspolaganju drevno znanje, najmodernija istraživanja i tehnologij. Sve nabrojano govori u prilog ravnoteže endokrinog sustava.

Vježbom lica doslovno se „dotičemo“ žlijezda u glavi te ih „pomilujemo“ (to dokazuju studije neurokirurga), kako bi se odzvale i obavljale svoju funkciju.

Žljezde uvjetuju pomlađivanje ili dolazi do isušivanja. Preciznom vježbom mišića lica stoga izravno jačamo žlijezde, koje su od krucijalnog značaja za pomlađivanje, očuvanje vitalnosti i energije te zaslužne za optimalan rad cjelokupnog organizma općenito.

Na kraju, za vježbanje lica nikad nije prerano i nikad nije prekasno. Ulog je malen, a rezultat ogroman.

Autor: Nina Romih
Footografija: Eric

Facebook Like Button