Nikolin kolač najfinija je blagdanska slastica uz Sandru Rončević i Hungry Mileta

Najfiniji kolač ove zime i ovih blagdana zasigurno je Nikolin kolač kojeg smo stvarali vodeći se tradicionalnim namirnicama i mirisima koji dozivaju najljepše vrijeme druženja s obitelji, a to je blagdan svetog Nikole.

U Gradu svetog Nikole, kojeg slavimo ove 2022. godine u zabavnom centru Amazinga, kolač čija je receptura sve do danas bila tajna i znao ga je samo Nikola i njegove vile pomoćnice izradila su djeca uz ciku i veselje s gastro blogerima Sandrom Rončević i Milom Buturcem.

Sandra Rončević s lakoćom stvara najfinija slana i slatka jela, a izdala je i svoju poznatu kuharicu “Mrvu ovog, zeru onog” koja je odmah osvojila sve koji vole dobre recepte i kuhanje.

A naš uvijek nasmijan Mile Butorac poznat na gastro sceni kao Hungry Mile već je bio dragi gost u Gradu svetog Nikole, a ove je godine ponovno odlučio biti dio najveselijeg dječjeg događanja u godini. Naime, kako i sam osmišljava neke od najfinijih recepata koje obožavaju svi koji ih kušaju, Mile je jedva dočekao da s dječicom stvara mirisnu slastičarsku bajku.

I kako smo obećali donosimo vam recept za NIKOLIN KOLAČ

500 g prethodno kratko namočenih suhih smokava
Jedna i pol cijela naračna, oguljena
Sok od jednog limuna
žličica cimeta
150 g lješnjaka
150 g oraha
3 žlice meda
2 žlice Zvijezda Stolnog

Izrada Nikolinog kolača

Smokve blendati, dodati kriške naranče, sok od limuna, cimet te sve sjediniti. Dodati Zvijezda Stolni sobne temperature i med. Zatim sve zajedno izblendati i po potrebi, kako bi smjesa bila sočnija, vodu u kojoj su se namakale smokve. Tek na kraju dodati orahe i lješnjake te opet sve kratko blendati.

Malom žličicom iz smjese uzimati količinu iz koje ćete finim valjanjem u dlanovima dobiti ukusne kuglice koje slažete na stalak za tortu, a na kraju sve kuglice pospete šarenim mrvicama čokolade.

Dobar tek!

08-logo-zvijezda-20

Facebook Like Button