
Na sasvim nov način možete uživati u klasičnoj talijanskoj uskršnjoj slastici “Colomba Pasquale” u svome domu!
Ovaj uskršnji recept nudi jedinstven doživljaj okusa polazeći od klasičnog talijanskog uskršnjeg kolača “Colomba Pasquale” u kombinaciji s akcentima kave i čokolade.
Uskršnje sladoledno iznenađenje priprema se od jednostavnih i svježih sastojaka koji na nepcu ostavljaju nezamjenjivu aromu badema i naranče prizivajući tradicionalne okuse Uskrsa.
Za još slasniji doživljaj sladoleda možete na kraju posuti slane bademe za hrskavost i još bogatiji okus.
RECEPT ZA USKRŠNJE SLADOLEDNO IZNENAĐENJE
Sastojci
> 100 g omiljene kave
> 200 g žumanjka
> 225 g mlijeka
> 275 g slatkog vrhnja
> 50 g šećera
Za preljev:
> 15 g slanih prženih badema
> 6 g čokoladnih pahuljica
> 2 g kave u prahu
Priprema
Zagrijavajte mlijeko i slatko vrhnje dok ne zavre.
Tucite žumanjak i šećer.
U jaja dodajte mlijeko i kuhajte miješajući dok smjesa ne dosegne temperaturu od 90°C.
Dodajte omiljenu kavu i miješajte dok se ne raspadne.
Smjesu stavite u aparat za izradu sladoleda i pripremite Colomba sladoled.
Pomiješajte čokoladne pahuljice s kavom u prahu.
Ukrasite sladoled preljevom od čokolade i kave, dodajte bademe i poslužite.
Recept osigurala: Lavazza
