Kruh od batata i badema

Pripremite ovaj iznenađujući ukusan kruh sa batatom, kao glavnim sastojkom ovog ukusnog recepta, svojim ukućanima koji će biti oduševljeni.

Recept za kruh od batata i badema

Sastojci:
2-3 srednja batata (cca. 350-450 g)
250 g samljevenih badema
3 jaja
1 žličica meda
3 žlice maslinova ulja
1 žličica soli
1 prašak za pecivo
1 vanili šećer
2 žlice grožđica, rum

Priprema:
Grožđice zalijete s rumom i ostavite ih sa strane.

Odaberite batate iste debljine. Svaki batat dobro operite i posušite te zamotajte u aluminijsku foliju. Pecite u pećnici na oko 200°C, 30-45 minuta, ovisno o debljini, dok batat u cijelosti ne omekša. Izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Sameljite blanširane bademe.

Kožu batata ogulite te meso izgnječite u glatku i jednoličnu smjesu. Dodajte jaja, med, ulje i smjesu dobro izmiješajte. Na kraju dodajte bademe i sve ostale sastojke. Dobivenu smjesu izlijte u kalup za kruh te pecite na 250°C, 35 do 45 minuta.

Dobar tek.

Autor: Borna Marić
Fotografija: Foter