Pileća tažina s limunom, maslinama i curryem

Donosimo vam odličan recept jednostavan za pripremu, a iznimno ukusan i hranjiv zbog curryja koji je poznat po svojim antiupalnim svojstvima. Pileća tažina s maslinama i curryjem jedan je od specijaliteta alžirske kuhinje.

OVO je recept koji bi vas također mogao oduševiti ako volte curry

Indijski riblji curry prava je poslastica

Sastav za recept

1,8 kg pilećih bataka
1/2 kg zelenih maslina bez koštica
1 cijeli limun
2 češnja češnjaka
1/2 čaše vode
1 žličica currya
korijander
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar

Priprema recepta

Operite batke i rasporedite ih u veliku zdjelu sa češnjakom. Dodajte oguljeni limun, zatim masline, sitno sjeckani korijander, curry, prstohvat soli i papra, i maslinovo ulje.
Kratko propirjajte, prelijte vodom, poklopite i stavite da se kuha na slaboj vatri oko sat vremena. Jelo poslužite toplo.

Dobar tek!

Fotografija: jules

Facebook Like Button