Da li znate da kuhana piletina sadrži više Q10 nego pečena? Ovu malu, a zapravo veliku tajnu, otkrila nam je Ana Grgić – chef hotela Esplanade u Zagrebu koja priprema hranu dostojnu kraljeva u restoranima Zinfandel’s i Le Bistro.
Ana Grgić sprema za nas recept za ukusnu i zdravu salatu od kuhane piletine, svježeg špinata i dresinga od limete, sezamovog ulja i kikirikija.
Jedinstvene ideje za pripremu salate
Osim izvrsne salate od piletine pripremite i:10 brzih recepata za salatu od tune – kolekcija recepata s tunjevinom
Toskanska salata – savršena talijanska salata koji ne zahtijeva puno posla
Bostonska salata – idealna salata kao prilog za svaki rošitlj
Grčka salata – jedna od najpopularnijih salata današnjice
Voćna salata – idealna salata za desert i popodnevna druženja
Recept za salatu od kuhane piletine
Sastojci
250 gr kuhanih pilećih prsa
špinat 150 g
1 limeta ili limun
50 g kikirikija
žličica senfa
Priprema
Piletinu narezati na trakice i marinirati je sa sezamovim uljem. Nakon što očistite špinat možete ga poslužiti kuhan ili sirov.
Napraviti dresing od senfa, soka od limete ili limuna, sezamovog ulja i drobljenog kikirikija.
Špinat začiniti s dresingom, posložiti na tanjur i na to staviti piletinu.
Dobar tek!
Tekst: Ana Grgić
Fotografije uz odobrenje hotela Espalanda Zagreb