
Salata Caprese, omiljeno jelo Talijana, može biti hladno predjelo, glavno jelo ili pak savršen nutricionistički obrok kada u njega ubacimo dimljeni sir tofu.
Dok radimo od kuće, može se dogoditi da odgađamo obrok, jer stalno ponavljamo “samo evo još ovo” pa ću jesti. Kako biste spremili brzi i zdravi obrok isprobajte ovaj recept za ukusnu i laganu salatu koju možete pojesti i sjedite za svojim radnim stolom.
Sastojci za recept
Dimljeni tofu 400 grama
Rajčica 2 kom
Maslinovo ulje
Aceto balsamico
Integralni kruh
Češnjak
Crne masline 100 grama
Lješnjak 50 grama
Badem 50 grama
Priprema recepta
Dimljeni tofu i rajčicu narezati na tanke listiće. Slagati jedan red rajčice i jedan red tofua.
Od crnih maslina, lješnjaka i badema napraviti paštetu.
Integralni kruh namazati s češnjakom i maslinovim uljem te prepeći na tavi.
Sve zajedno poslužiti i začiniti s maslinovim uljem i acetom balsamicom.
Uz dopuštenje: Lollipop (sve fotografije)
