Začinjeni tofu i pečeno povrće za sve ljubitelje zdravog zalogaja

Bilo da ste vegetarijanac, vegan ili naprosto obožavatelj slasnog i zdravog zalogaja ovaj recept s tofuom i povrćem donijeti će vam pregršt ukusnog zadovoljstva.

Sastojci za ukusan vegetarijanski recept od tofua:

2 mrkve
2 krumpira
1 poriluk
1 luk srebrenac
2 mlada luka
svježi tofu, kurkuma, crvena paprika, papar, sol, mljevene lanene sjemenke, maslinovo i kokosovo ulje

Priprema recepta:

Oprati i narezati povrće (mrkvu,krumpir,poriluk, luk i mladi luk), staviti u posudu za pečenje, preliti maslinovim uljem te začiniti kurkumom, paprom i solju.
Posudu za pečenje prekriti alufolijom i peći povrće 20.ak minuta na 200 Celzijevih stupnjeva te zadnjih nekoliko minuta bez folije kako bi se krumpir malo zapekao.

Alufolija se stavlja da bi povrće ostalo sočno i da ne bi zagorjeli zeleni dijelovi mladoga luka i poriluka. Također, uz povrće treba pripremiti i tofu.

Narezati ga na ploške (ne pretanko da se prilikom prženja ne isuši), umočiti u prethodno napravljenu smjesu od kurkume, crvene paprike, soli i kokosovog ulja te popržiti s obje strane nekoliko minuta na kokosovom ulju. Kad se tofu ohladi, posuti po njemu ljevene lanene sjemenke.

OVDJE pronađite još nekoliko sjanih vegetarijanska recepta koja će vas oduševiti

Caprese salata od dimljenog tofua
Koshari vegetarijanski egipatski složenac iz tave
Složenac od brokule i cvjetače vegetarijanska je poslastica

recept: Prijatelji životinja

Facebook Like Button