
Bilo da ste vegetarijanac, vegan ili naprosto obožavatelj slasnog i zdravog zalogaja ovaj recept s tofuom i povrćem donijeti će vam pregršt ukusnog zadovoljstva.
Sastojci:
2 mrkve
2 krumpira
1 poriluk
1 luk srebrenac
2 mlada luka
svježi tofu, kurkuma, crvena paprika, papar, sol, mljevene lanene sjemenke, maslinovo i kokosovo ulje
Priprema:
Oprati i narezati povrće ( mrkvu,krumpir,poriluk, luk i mladi luk), staviti u posudu za pečenje, preliti maslinovim uljem te začiniti kurkumom, paprom i solju.
Posudu za pečenje prekriti alufolijom i peći povrće 20.ak minuta na 200 Celzijevih stupnjeva te zadnjih nekoliko minuta bez folije kako bi se krumpir malo zapekao.
Alufolija se stavlja da bi povrće ostalo sočno i da ne bi zagorjeli zeleni dijelovi mladoga luka i poriluka. Također, uz povrće treba pripremiti i tofu.
Narezati ga na ploške ( ne pretanko da se prilikom prženja ne isuši), umočiti u prethodno napravljenu smjesu od kurkume, crvene paprike, soli i kokosovog ulja te popržiti s obje strane nekoliko minuta na kokosovom ulju. Kad se tofu ohladi, posuti po njemu ljevene lanene sjemenke.
recept: Prijatelji životinja