Povodom Dana kruha izdvajamo odličan recept za fine kruščiće s bundevom.
Sastojci
300 g polubijelog pšeničnog brašna
150 g integralnog pirovog brašna
1 suhi kvasac
1 žličica soli
250 g pirea od bundeve
100 g tofua
sojino vrhnje ili mlijeko po potrebi
Priprema
Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Umiješajte pire od bundeve i izmrvljeni tofu i zamijesite. Ako je potrebno dodajte sojino mlijeko ili vrhnje(ovisi o gustoći pirea). Tijesto treba biti mekano, ali kompaktno.
Tijesto ostavite da se diže 2 sata. Oblikujte ga u okrugla peciva (9-10 komada)i ostavite da se dižu još 30 minuta.
Pecite ih 20 minuta u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C.
Recept iz kuharice „Kruh i peciva“, Maje Kefeček u izdanju Planetopije.
Fotografija: jeffreyw