Ispecite pivski kruh sa sjemenkama

Izradite prema receptu pivski kruh iz kuharice “Kruh i Peciva, Maje Kefeček.

Vrijeme je kada je postalo vrlo poularno peći domaći kruh, isprobavati recepte za različite vrste kruha koji omamljuju svojim mirisom, a činjenica da ste ga napravili svojim rukama pruža još veći užitak.

Donosimo vam recept za pivski kruh sa sjemenakama koji ćete obžavati.

Recept za pivski kruh:
Uzmite prašak za pecivo -2 žlice praška za pecivo, 300 g brašna tip-850, 150 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna, 1 žličicu soli, 300 ml pive, 150 ml sojinog mlijeka, 4 žlice sjemenki (bundevinih, sezamovih, suncokretovih, lanenih, konopljinih…)

Sve pomiješajte odvojeno, suhe i tekuće sastojke. Zatim tekuće sastojke umiješajte u suhe pa sve izlijte u nauljeni ili papirom za pečenje obloženi kalup. Nemojte puno miješati. Smjesa bi trebala biti dosta mekana. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C 45-55 minuta.
Recept preuzet iz kuharice Kruh i Peciva, Maje Kefeček (odobrenje Planetopija).
Fotografija: Maja Danica Pečanić

Facebook Like Button