Recepti svijeta

Poznato japansko jelo, sushi, konzumira se kao glavno jelo i predjelo, iako ga ljudi znaju pripremati i u obliku deserta.

Bledska ili blejska kremšnita ili Kremna Rezina je tipičan slovenski kolač izrađen od dva sloja lisnatog tijesta, fine kreme od jaja i tučenog šlaga.

Lumblija – francuski kolač nezaboravne blaćanske ljubavi.

Savršeno je vrijeme za pripremu jela od patlidžana! Blogerica Katarina Štimac opet je pripremila savršen obrok za cijelu obitelj. Podijelila je s nama sjajan recept!

Isprobajte tradicionalnu talijansku verziju “okruglice od riže na telefonu”

U vrijeme dok nam jesen donosi zrele bobice božanskog voća grožđa donosimo vam recept za domaći pekmez od tog slatkog voća

Ivica Bota, zaljubljenik u originalna tradicionalna hrvatska jela, ponudio je svoj odličan recept za čobanac od kojega mnogima “rastu zazubice”.

Donosimo vam recept pravog dalmatinskog “meštra”, Ivice Bote za odličan recept iz tog kraja, a to je Pašticada za 4 do 6 osoba.

Ovisno o preferencijama Vas i Vaše obitelji, rajčicu možete pripremiti i kao sok koji je iznimno zdrav i hranjiv

Tko voli meso ražnjići od svinjetine su sigurno obožavan specijalitet koji se brzo i lako sprema, a mašti se uvijek može dati na volju dodavanjem različite vrste povrća između mesnih kockica na štapiću.

Ljeto je kao stvoreno za osvježavajuće koktele te stoga treba uživati u njima.

Ovaj kolač izuzetno je ukusan i što je najvažnije vrlo brzo se priprema.