Recepti svijeta

Palačinke su omiljeno jelo u svakoj kući, a kada su one maštovito priređene sa sezonskim šparogama mogu se poslužiti i kao glavni obrok, ali i kao ukusna poslastica.

Domaća bistra kokošja juha oduvijek je bila prava okrjepa za tijelo, a da je zaslužila mjesto na tronu dokaz je i da se uvijek priprema u većini svečanih prilika kao poseban tradicionalni specijalitet za početak svečanih objeda.

Bilo koja od skoro četrdesetak vrsta naranči dobar je izbor za osnaživanje imunološkog sustava ili samo za osvježenje kao izvrstan desert.

Sorbeto je oduvijek bio desert za prave sladokusce, a ovaj neobičan spoj skute i maslinovog ulja, koji nam u receptu donosi chef Marin Rendić, oduševiti će vas.

Volte li moderna jela od ribe, onda je ovaj recept za brancin, ili kako ga još zovu lubin, kao stvoren za vas.

Japanska jabuka, persimon ili kaki je zanimljivo voće porijeklom iz Japana, a pored izuzetne slatkoće, krasi ga i divna narančasta boja. Obzirom da im je tijekom zime sezona donosimo vam ukusan recept za pekmez od kaki jabuke koji ćete obožavati.

Na spomen Jakobovih kapica ili kako ih još zovemo slasne St. Jacques školjke rastu vam zazubice?

Za sve koji obožavaju salate, u kojima ima i mesa, ovaj recept s junetinom, majonezom i peršinom kao stvorena je brz i hranjiv obrok, bilo kao ručak ili ranija večera.

Ako volite finu pečenu svinjetinu, koja je u nas tradicionalno jelo koje se poslužuje kao “sretno” jelo pri ulasku u Novu godinu vjerujte prilog od pirea u kojem je celer i pastrnjak savršeno će zaokružiti okuse vaše blagdanske večere!

Ovih blagdana, pogotovo pri izlasku iz stare i ulasku u Novu godinu, svinjetina je traženo tradicionalno jelo. Pripremite glazirani lungić s pekmezom od šljiva uz pire od pastrnjaka, celera i hrena i vaša će blagdanska trpeza zablistati novim okusima.

Ovih blagdana očekuje nas malo drugačije slavlje, ali ipak uz omiljene zalogaje. Riba je uobičajen izbor u vrijeme posta i Badnjaka pa vam donosimo izvrstan recept za fini namaz od orade.

Šape, vanilin kiflice, krancli, breskvice, mađarice, medene i bijele pite, mekani medenjaci, prutići od oraha i još niz tradicionalnih božićnih jela, a sve ukusno i fino, po receptima iz starih bilježnica naslijeđenih od majki i baka….