Recepti svijeta

Torta od mrkve je domaće jelo u kojima će mnogi uživati. Ovaj ukusni desert prema receptima kako su radile naše bake oduševljavaju izgledom i okusom.

Perkelt ili gulaš savršeno je zimsko jelo koje će vas izvrsno ugrijati, a kad mu dodate ukusne žgance od heljde zaokružit ćete pravu zimsku bajku na svojoj trpezi.

Neka vaš doručak bude prepun bjelančevina i vrijednih minerala i vitamina koje sadrži heljda koju još negdje zovu i eljda.

Krepka, energetska gusta juha u kojoj čičoka ili divlji krumpir imaju glavnu ulogu, izvrsno je krem jelo prepuno kalcija, magnezija i ostalih nutritivnih vrijednosti koje su savršene za hladnije dane.

Za sve koji vole “starinsku” kuhinju i okuse koji se pamte iz domaćih kuhinja juga ovaj će recept za jetrica i palentu na venecijanski biti prava poslastica.

Ovaj slatki zalogaj od čokolade obožavat će svi sladokusci koji teško mogu zamisliti slasticu bez čokolade.

Legende o tartufima zanimljive su i intrigiraju maštu baš kao što njihov miris intrigira nepca.

Dobrom i sočnom rižotu teško tko može odoljeti, a još kada nam recept donosi chef David Skoko znamo unaprijed da će nas okusi osvojiti.

Žute su dunje odnedavno postale opet pravi gastronomski hit i trendovsko voće, a ovaj puta vam donosimo recept za žele od dunja i vina.

Istra je poznata po finim gastronomskim zalogajima, a jedna od prvih pomisli na ukusan obrok istarski su fuži koji pružaju sjajne mogućnosti u kombinacijama i sljubljivanju s autohtonim istarskim namirnicama, poput sjajnih tartufa.

Fermentirana hrana prava je prirodna ljekarna koja naše tijelo održava zdravim i jakim, a uz ovaj recept prema kojem ćete napraviti svoj fermentirani češnjak zasigurno ste korak više prema jačem imunitetu.

Uz ovaj recept vaša će jutarnja i popodnevna kava poprimiti nove dimenzije užitaka. Donosimo vam recept za pripremu savršene Caffe Latte mirisne kave u nekoliko jednostavnih koraka.