Recept za hrskavo carsko meso dolazi nam iz Danske

Danci su nedavno u anketi koja je provedena u cijeloj zemlji Stegt flæsk ili kako ga mi zovemo carsko meso, proglasili nacionalnim jelom :)

Hrskavo pečena svinjska potrbušina iliti carsko meso s krumpirom i bogatim bijelim umakom sa svježim peršinom u Danskoj je uistinu omiljen comfort food.

Osim što možete saznati kako se hrskavo carsko pečeno meso priprema i u narednom receptu, sve “uživo” možete pogledati u emisiji ‘’Okus destinacije: Skandinavija’’ na kanalu 24 Kitchen.

RECEPT ZA PEČENO CARSKO MESO S UMAKOM OD PERŠINA

Za koliko osoba: 4
Ukupno vrijeme pripreme: 40 minuta

SASTOJCI ZA RECEPT:
1kg krumpira
2 žličice soli + malo krupne
800g carskog mesa narezanog na šnite širine 1cm
Maslinovo ulje

ZA UMAK OD PERŠINA:
50g maslaca
35g brašna
500ml mlijeka
Pola žličice soli, papar
Pola šalice fino nasjeckanog peršina

PRIPREMA RECEPTA:
- Ugrijte pećnicu na 200˚C.
- Svinjsko meso premažite maslinovim uljem i dobro začinite s obje strane pa ga položite na rešetku iznad pleha za pečenje. Pecite 40 minuta s tim da meso nakon 20 minuta okrenete na drugu stranu kako bi se lijepo zapeklo. Izvadite ga iz pećnice, prekrijte folijom i ostavite da odmori 5 minuta.
- Skuhajte krumpire.
- Za umak od peršina rastopite maslac na laganoj vatri pa dodajte brašno i kuhajte 1 minutu. Postepeno dodajte hladno mlijeko i kuhajte dok se umak ne zgusne. Posolite i popaprite pa dodajte i nasjeckan peršin.
- Poslužite meso s kuhanim krumpirima i umakom.

Autor recepta: Adam Liaw

Facebook Like Button