Meksička juha od šampinjona pravo je otkriće za sve gurmane

Isprobajte tradicionalni recept iz dalekog Meksika, mirisnu i okrepljujuću juhu od šampinjona sa začinima fatalno dobrih okusa .

Ovo je tradicionalni meksički recept za odličnu gustu juhu koja će osvojiti toplim okusima u ovim hladnijim danima.

gljiva sampinjon

Sastojci za juhu od šampinnjona

600 g šampinjona
1/2 kg mesa rajčice
1 glavica luka
1 l pilećeg temeljca
1 svježa ljuta papričica
4 žlice maslinovog ulja
svježi korijander
sol i papar

Priprema juhe od šampinjona

Očistite ljutu papričicu od sjemenki i narežite je; očistite i operite luk i narežite ga na sitne kockice.

Operite šampinjone i narežite ih na tanke listiće. Zagrijte u tavici maslinovo ulje i propržite sjeckani luk. Dodajte gljive i dinstajte ih na slaboj vatri 5 minuta.

Dodajte meso rajčice i sjeckanu papričicu. Prelijte pilećim temeljcem, posolite, popaprite i kuhajte na slaboj vatri 35 minuta. Posipajte sjeckanim korijanderom i poslužite.

ZA ONE KOJI ŽELE ZNATI VIŠE
Saznajte zašto je korijander začinska biljka koja pozitivno utječe na naše zdravlje

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a

Facebook Like Button