Recepti svijeta

Käsespätzle ili špecle sa sirom jedisntvena austrijska poslastica

Käsespätzle ili špecle sa sirom zimsko je jelo koje ponajviše vole jesti skijaši nakon napornijeg spuštanja niz austrijske staze u nekoj od Hütte odnosno restorana na stazama. No ova krepka i malo “jača” hrana omiljena je svakome tko voli sir i fino tijesto u hladnim danima.

Termanina medena pita – slastica naših baka

Donosimo vam recept za medenu pitu iz Slovenije gdje smo dobili sve sastojke za pripremu ove ukusne starinske delicije.

Pileća juha s đumbirom – lagano ukusno jelo s 5 namirnica

Današnji prijedlog za lagano ukusno jelo, pileća juha s đumbirom, prije svega je jednostavno za pripremu jer se sastoji od samo 5 namirnica.

File od tune i mladi špinat – ručak koji će vas oduševiti

Upravo je tuna, riba iznimnih nutritivnih vrijednosti, koja je vrlo rasprostranjena u Jadranskom moru, izvrsna za održavanje dobre krvne slike, ali i za prevenciju bolesti srca i krvnih žila i moždanih udara, budući da je bogata omega 3 masnim kiselinama koje reduciraju loš kolesterol.

Limoncello – originalni liker od limuna

Zadivit će vas kako je originalni talijanski liker od limuna lagano za napraviti. Samo četiri sastojaka i malo vremena dovoljno je za pripremu likera koji pruža puno više od uloženg. A što ima boljeg od domaćeg napitka koji ste napravili sami.

Sad se jedu krafne ili pokladnice a ovdje je recept za najbolje

Krafne ili pokladnice ponajviše se peku i jedu u vrijeme fašnika i karnevala, kada nam veljača zakuca na vrata.

Sekeli gulaš nezaobilazni recept zimske kuhinje

Nezaobilazni recept tradicionalne mađarske kuhinje zasigurno je Sekeli gulaš ili kako ga još zovu Szekely gulaš, specijalitet koji se spravlja od kiselog zelja, mesa, vrhnjem i finim začinima. Ovu vrhunsku domaću poslasticu kuhari preporučuju jesti u hladnijim danima.

Smoothie Zelena zvijer za sve kojima treba energije

Savršeno usklađeni sastojci ovog zelenog smoothia zadovoljiti će ljude kojima je potrebna energija, dizanje imuniteta ili održavanja zdravlja organizma.

Svinjski odresci u bijelom vinu s kaparama i crnim maslinama

Svinjsko meso često zna biti najteže za pripremu.

Rižoto sa bijelim vinom, piletinom i gljivama

Ovaj rižoto naprosto je veličanstven! Ima rižota i rižota i većina nas ih obožava, ali kada probate ovaj recept uvijek ćete mu se iznova vraćati.