
Carpacio od ribe omiljeno je morsko jelo mnogih ljubitelja finih mediteranskih okusa, a još kad je spravljen od orade na jedinstven način s divljom narančom, onda su sva osjetila potpuno zadovoljena.
Ovaj nam recept za carpacio od orade dolazi iz omiljenog ribljeg restorana Bota Šare, a priprema nije komplicirana, čak bi rekli recept je vrlo jednostavan za pripremu, a užitak finih, rafiniranih okusa neće izostati.
Sastojci za carpacio od orade:
orada 1kg
sol po želji
papar po želji
parmezan 15 dkg
kapare 15 dkg
rikula 20 dkg
Priprema carpacia:
Očisititi svježu oradu od utrobe i ljuski. Izvući filete i narezati na tanke listove, zatim posoliti i popapriti te marinirati pola sata u soku divlje naranče i maslinovom ulju.
Servirati na podlozi od rikule, posuti parmezanom i kaparama.
OVDJE pronađite još jedan slastan recept koji se spravlja s oradom.
Talijanski rižoto od limuna, bosiljka i dimljene orade
Dobar tek!
Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Saznajte još:
Jednostavni zapečeni oslić kojeg ćete pojesti do posljednje mrvice
Pripremite ribu i morske plodove prema receptima chefa Stjepana Bistričkog
Orada u tempuri recept je za ribu za sve koji vole hrskav i zaokružen okus
Tempura od srdela ala chef David Skoko
David Skoko – čarobni morski recepti od ribe i škampa