Srdele nas najviše podsjećaju na ljeto, more, gradele i bezbrižno uživanje u hrani pod vrelim ljetnim nebom, a još kada ih spremamo u hrskavoj tempuri okusi su potpuno zaokruženi.
Za sve koji vole lagana i hrskava jela japanska smjesa za pripremu jela, poznata tempura, idealna je za pripremu mnogih recepata.
Za one koji vole bazgu ovdje saznajte kakao se ona priprema u tempuri
Ovoga puta popularni hrvatski chef David Skoko donosi nam sjajan recept idealan za ljetne dane, ali i sve one kada želimo jesti puno plave ribe, kao što su ukusne srdele pripremljene na što finiji način.
OVDJE pogledajte odlične savjete za ribu na roštilju i kako je najbolje pripremiti
Sastojci za recept 0.5kg srdela
Za namaz od maslina, popularnu tapenadu:
0.25 zelenih maslina
0.2 motara
0.2 kapara
0.2 inćuna
1 češnjak
Za kremu:
0.2 tikvica
2 crvena luka
0.05 maslaca
Prstohvat soli i papra
Priprema kreme
Tikvice narezati na ploške te prodinstati s crvenim lukom uz malo soli, papra i maslaca.
Izrada recepta
Srdele otvoriti na knjigu te puniti tapenadom od zelenih maslina, motara, kapara, inćuna, češnjaka i maslinovog ulja. Napraviti tempuru od oštrog brašna, žumanjka, mineralne vode i malo panko krušnih mrvica. Servirati uz kremu od središnjeg dijela tikvica.
Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)