Tempura od srdela ala chef David Skoko

Srdele nas najviše podsjećaju na ljeto, more, gradele i bezbrižno uživanje u hrani pod vrelim ljetnim nebom, a još kada ih spremamo u hrskavoj tempuri okusi su potpuno zaokruženi.
Za sve koji vole lagana i hrskava jela japanska smjesa za pripremu jela, poznata tempura, idealna je za pripremu mnogih recepata.

Za one koji vole bazgu ovdje saznajte kakao se ona priprema u tempuri

Cvijetovi bazge u tempuri

Ovoga puta popularni hrvatski chef David Skoko donosi nam sjajan recept idealan za ljetne dane, ali i sve one kada želimo jesti puno plave ribe, kao što su ukusne srdele pripremljene na što finiji način.

OVDJE pogledajte odlične savjete za ribu na roštilju i kako je najbolje pripremiti

Sastojci za recept 0.5kg srdela

Za namaz od maslina, popularnu tapenadu:

0.25 zelenih maslina
0.2 motara
0.2 kapara
0.2 inćuna
1 češnjak

Za kremu:

0.2 tikvica
2 crvena luka
0.05 maslaca
Prstohvat soli i papra

Priprema kreme
Tikvice narezati na ploške te prodinstati s crvenim lukom uz malo soli, papra i maslaca.

Izrada recepta

Srdele otvoriti na knjigu te puniti tapenadom od zelenih maslina, motara, kapara, inćuna, češnjaka i maslinovog ulja. Napraviti tempuru od oštrog brašna, žumanjka, mineralne vode i malo panko krušnih mrvica. Servirati uz kremu od središnjeg dijela tikvica.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Facebook Like Button