Tempura od srdela ala chef David Skoko

Srdele nas najviše podsjećaju na ljeto, more, gradele i bezbrižno uživanje u hrani pod vrelim ljetnim nebom, a još kada ih spremamo u hrskavoj tempuri okusi su potpuno zaokruženi.
Za sve koji vole lagana i hrskava jela japanska smjesa za pripremu jela, poznata tempura, idealna je za pripremu mnogih recepata.

Za one koji vole bazgu ovdje saznajte kakao se ona priprema u tempuri

Cvijetovi bazge u tempuri

Ovoga puta popularni hrvatski chef David Skoko donosi nam sjajan recept idealan za ljetne dane kada želimo jesti puno plave ribe, kao što su ukusne srdele, ali pripremljene na što finiji način.

OVDJE pogledajte odlične savjete za ribu na roštilju i kako je najbolje pripremiti

Sastojci za recept 0.5kg srdela

Za namaz od maslina, popularnu tapenadu:

0.25 zelenih maslina
0.2 motara
0.2 kapara
0.2 inćuna
1 češnjak

Za kremu:

0.2 tikvica
2 crvena luka
0.05 maslaca
Prstohvat soli i papra

Priprema kreme
Tikvice narezati na ploške te prodinstati s crvenim lukom uz malo soli, papra i maslaca.

Izrada recepta

Srdele otvoriti na knjigu te puniti tapenadom od zelenih maslina, motara, kapara, inćuna, češnjaka i maslinovog ulja. Napraviti tempuru od oštrog brašna, žumanjka, mineralne vode i malo panko krušnih mrvica. Servirati uz kremu od središnjeg dijela tikvica.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Facebook Like Button