Ovaj tradicionalni dubrovački recept za lignje dolazi nam iz restorana Bota Šare, a priprema je zaista lagana.
Ono što ovom finom morskom jelu daje dodatan miris i okus je topla salata od krumpira i rikule s kojom se lignje
Sastojci za lignje na dubrovački:
Oštro brašno 20g
Sol
Papar
Maslinovo ulje 0.5dl
Lignje 1.2kg
Priprema recepta
Lignje očistimo od iznutrica, glave, očiju i zuba. Napravimo ravan rez po dužini i otvorimo lignju na leptira. Dobro posuŠimo te lignju ističemo s one strane u kojoj su bile iznutrice, posolimo, popaprimo te istučenu stranu stavimo u brašno.
Zatim pržimo u dobro zagrijanoj tavi dok se one same ne saviju te dobiju zlatno žutu boju.
Poslužimo s rikulom i toplim krumpirom.
Sastojci za prilog:
Krumpir 0,5 kg
Rikula 200 g
Stonska sol po želji
Papar po želji
Maslinovo ulje 0.5 dcl
Priprema recepta:
Krumpir oguliti, narezati na kocke te skuhati. Kada je krumir gotov dok je topao začiniti sa soli, maslinovim uljem i paprom. Zatim umjereno istući te dodati rikulu nasjeckanu na krupnije komade.
Dobar tek!
Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)