Recepti svijeta

Kruška Helena slatka rapsodija na nepcima

Slastica kruške Helene ili Kruške lijepe Helene tradicionalni je biser Francuske kuhinje.

Pašta u umaku od gljiva i sjemenki

Savršen obrok i savršen zalogaj najbitniji su kada okusimo ono što smo pripremali.

Pretepeni grah poslastica međimurskog kraja

Jesenska poslastica za koju mnogi od vas možda nisu ni čuli zove se pretepeni grah. U narodnom okruženju može se čuti i naziv „grah s mlijekom“, a tipični je specijalitet međimurskog kraja.

Kako odabrati rajčicu za zimnicu uz par vrhunskih recepata

Vrijeme je kada od rajčica možete napraviti savršenu zimnicu kao što je šalša, sušena rajčica ili okrepljujući sok, a sve ove delicije možete koristiti tijekom jeseni i zime.

Steak od jelena s ličkim krumpirom i vrganjima u madeira umaku

Ljubitelji divljači bit će oduševljeni receptom koji im donosi majstor kuhinje chef Ivan Martinović, a to je meso jelena s nadaleko poznatim ličkim krumpirom i vrganjima u sočnom madeira umaku.

Zec u umaku od šumskih malina i vina

Za sve koji vole divljač ovaj recept će biti pravi užitak, a donosimo ga iz srca Like, upravo tamo gdje ga jako dobro spremaju.

Tradicionalni namaz od patlidžana Baba Ganoush

Tradicionalni recept za namaz od patlidžana Baba Ganosuh postat će vaša omiljena poslastica koja pršti okusima Bliskog istoka, a najviše se priprema i poslužuje u Turskoj, Izraelu, Jordanu, Libanonu, Siriji i ostalim dijelovima Bliskog istoka.

Napravite domaći ajvar prema super jednostavnom receptu

Već sama pomisao na domaći ajvar izaziva želju za jelom, a sada kada su tržnice prepune svježeg povrća pravo je vrijeme da se upustite i napravite svoj domaći.

Jedete kao ptičica a i dalje se debljate

Pokazalo se da u slučajevima kada imamo napad gladi posežemo za zalogajčićima iz obližnje pekare koji su obično od lisnatog tijesta uvjeravajući se kako ćemo pojesti samo par slatkih zalogajčića. No, ubrzo smo opet gladni kao vuk.

Tarator hladna ljetna juha od krastavaca

Jednostavna za izradu, Tarator je netipična, tradicionalna bugarska hladna juha od jogurta i krastavaca.