Recepti svijeta

Ukusna dijetna salata od bakalara i tikvica prepuna božanstvenih okusa

Neobična ukusna salata s bakalarom, tikvicama i finim začinima kao stvorena za vašu dijetu odnosno dijetalnu prehranu kao ručak ili večera prepuna novih i jako finih okusa.

Jednostavna curry piletina s kokosovim mlijekom i basmati rižom

Kad sam objavila ovaj jednostavan recept s basmati rižom i kokosovim mlijekom, zaista laganog jela za curry piletinu na svojoj Facebook i Instagram stranici

Viška pogača prema starinskom receptu otoka Visa

Razne su kombinacije pogača u Dalmaciji, ali na Visu se je uvriježila viška pogača. Sigurno je da se u u davnim vremenima radila s usoljenom ribom, i da se općenito koristilo ono što se imalo pri ruci, ali onošto višku pogaču

Fuži sa šparogama i pancetom sjajan recept i poslastica svakog stola

Poznata je dobrobit carskih šparoga, bile one zelene, bijele ili one samonikle u prirodi stoga vam donosimo recept u kojima fuži i šparoge čine izvrstan splet sjajnih okusa.

Recept za Worcestershire umak koji daje jelima kiselo slatki okus

Worcestershire umak omiljeni je dodatak mnogim receptima, daje jelima specifičan “umami” (slak/kiseli okus) okus, a sastojak je koji daje nevjerojatno fin okus mnogim jelima!

Sad se radi juha od carskih šparoga i to prema receptu chefa Kornelija Malića

Počela je sezona carskih šparoga pa vam donosimo izvrstan recept za juhu od šparoga i to prema receptu poznatog chefa Kornelija Malića.

Kombinacija uskršnje pince i voćnog kruha

Ovog Uskrsa pripremite Pasku, sočan i mirisan ukrajinski kruh.

Oyster roll ili sushi s kamenicama prava je poslastica za sve ljubitelje morskih plodova

Za sve ljubitelje sushi ukusnih zalogaja s okusom morskih plodova, u ovom slučaju kamenca, ovaj će recept biti pravo osvježenje na trpezi.

Rižot od kamenica prava je mirisna morska poslastica

Rižoto ili kako ga zovu uz hrvatsku obalu rižot, uvijek je odlična delicija, a još kad se radi s kamenicama onda postaje prava rapsodija okusa.

Volite pršut? Saznali smo sve što ste trebate znati o ovoj deliciji

Pršut je u stvari na zraku sušen i dozrio mesni proizvod od cijelog svježeg svinjskog buta, a velika većina ljudi teško mu može odoljeti.