Recepti svijeta

Donosimo vam recept za idealno i ukusno predjelo koje ćete moći s ponosom servirati svojim gostima i ukućanima – tortica sa Brie sirom, jabukama i orasima.

Valentinovo je pred vratima, a nema boljeg načina da izrazite ljubav nego s neodoljivom čokoladnom tortom.

Jedan od najpoznatijih toplih napitaka u svijetu usadio se u sve kulture svijeta postavši time jedan od najpoznatijih, mogli bi smo ga tako nazvati, trendova današnjice.

Arancini su izvrstan talijanski specijalitet koji možete napraviti dosta brzo i servirati uz neku osvježavajuću salatu, a ovaj recept zaista je jednostavan i odmah ćete ga zavoljeti.

Gastro blogerica Bruna Vučak otkriva kako iskoristiti višak bjelanjaka tijekom pripreme blagdanskih slastica i napraviti kuglof, desert koji je neizostavan kolač na blagdanskoj trpezi..

Ovaj recept za balotice od dimljene ribe izuzeto je jednostavan za napraviti, a prepun je savršenih okusa i mirisa koji će vašu trpezu učiniti puno bogatijom.

Orzo od liganja sočan je recept koji nam dolazi iz kuhinje restorana Bota Šare, a svi znamo da je ječam itekako hranjiva namirnica koja u spoju s lignjama i mirisnim bijelim vinom daje sjajne okuse na vašem tanjuru.

Kolač od rogača bit će pravi slatki specijalitet zimskih okusa na vašoj blagdanskoj trpezi, a miris domaćeg kolača uvijek je doprinosi domaćoj i toploj atmosferi u našem domu.

Odlični prhki keksi spravljeni s marmeladom koja im daje lakoću i punoću okusa. Ovi suhi kolačići izdržljivi su desert koji može stajati i nekoliko dana pa su stoga pogodni za blagdansku trpezu kada uvijek možete posegnuti za ovim slatkim zalogajem

Vrhunski slastičar Robert Hromalić osmislio je nove božićne kolače i napitke i blagdanske slastice koje ćete voljeti, a mi vam donosimo njegov mirisni recept za kolač od limuna!

Vruća čokolada! Zašto? Savršena je za vrijeme hladnih zimskih mjeseci, a idealna je i kao dodatak večeri na kraju dana.

Nezaobilazni recept tradicionalne mađarske kuhinje zasigurno je Sekeli gulaš ili kako ga još zovu Szekely gulaš, specijalitet koji se spravlja od kiselog zelja, mesa, vrhnjem i finim začinima. Ovu vrhunsku domaću poslasticu kuhari preporučuju jesti u hladnijim danima.