Soparnik su zvali jelo za siromahe u mediteranskom dijelu Hrvatske, no ovo jelo je danas izuzetno popularno, hranjivo i što je dosta važno vrlo lagano se priprema.
Svi znamo da je hobotnica ispod peke pravi morski specijalitet, ali su nam iz kuhinje restorana Bota Šare otkrili kako hobotnicu ispod peke možete pripremiti i u svojoj kuhinji. Zanosni mirisi i okusi će biti izuzetno aromatični i neodoljivi, a sočnost i okusi jednaki onima kad ste hobotnicu pripremljenu a la peka isprobali u nekom od najboljih dalmatinskih restorana.
Zamislite kako bi bilo sjajno imati brz i zdrav obrok koji je jednako ukusan koliko i jednostavan za pripremu. Bez obzira jeste li iskusni kuhar ili tek početnik u kuhinji, ovaj vege wrap s povrćem savršeno je rješenje za vas.
Pissaladière je klasično jelo francuske kuhinje, to je zapravo naziv za tradicionalni tart s lukom, koje potječe iz regije Nice na jugu Francuske.
Austrijski kolačići “Original Ausser Lebkuchen” predstavljaju pravu poslasticu punu tradicije i okusa, koji očaravaju sve ljubitelje slatkog.
Ovaj kolač od borovnica s kavom idealan je spoj svježine borovnica i aromatične kave. Kolač je sočan, bogat okusom, i savršeno se slaže uz šalicu jake, crne kave.
Kokos, taj egzotični plod, često je zvijezda raznih zdravih receptura, a njegove blagodati su višestruke kako za tijelo tako i za um.
Cinnamon Rolls, ili rolice s cimetom, iako su popularne diljem svijeta, posebno su omiljene u nekim dijelovima Europe, uključujući Austriju.
U svijetu gdje je vrijeme često luksuz, zdravi međuobroci koji podižu energiju i poboljšavaju koncentraciju mogu biti pravo blago.
Dolaskom proljeća na tržnice stiže i rabarbara, biljka čiji se sočni, pomalo kiselkasti “stapići” možda nepravedno često zanemaruju.
Zamislite laganu, svilenkastu juhu Vichyssoise koja klizi niz vaše grlo na topao ljetni dan, osvježavajući svaki djelić vašeg bića.
Ako tražite brz i jednostavan recept s piletinom u umaku i slatkim batatom punim zdravlja, nudim vam recept za pečene pileće batake s medom i soja sosom.