Napravite poklon od čokolade savršenog okusa

Ako razmišljate o tome što pokloniti osobi kako bi joj pokazali da je izuzetno cijenite i da ste se zaista potrudili oko poklona imamo super ideju za vas.
Ako ste ljubitelj čokolade, onda je ovo pravi recept i za vas.
Ovaj sam recept nedavno otkrila, a super mi je što ga možete napraviti onako kako vi najviše volite.

Domaće čokoladice napravite tako da u mikrovalnoj rastopite čokoladu po izboru. Ja sam rastopila crnu čokoladu, ali vi možete rastopiti koju god čokoladu volite. Kako sam ja rastopila crnu čokoladu, u nju sam dodala šećer u prahu, čisto da ju malo zasladim.

domaca-cokolada-2

Količinu čokolade odredite isto sami, a ja sam rastopila jednu veliku crnu čokoladu. Kada je čokolada rastopljena, izlite ju na tepsiju, na koju prvo stavite masni papir za pečenje. Poravnajte izlivenu čokoladu, pa na nju sipajte dodatke koje najviše volite. Dodaci mogu biti bademi, lješnjaci, grožđice, kikiriki, itd. Ja sam stavila jedan red grožđica, jedan red kikirikija i jedan red badema, tako da ima za svačiji ukus.

Sada čokoladu stavite na jako hladno mjesto, najbolje hladnjak da se skroz stvrdne. Ostavite ju da se hladi preko noći, pa ju sutradan samo prepolovite rukama na manje komadiće i poslužite. Ako pak želite dobiti pravilno izrezane komadiće čokolade, nakon što ju izvadite iz hladnjaka, ostavite ju na sobnoj temperaturi barem 10 minuta prije rezanja.

Homade čokoladu savršenog okusa zamotajte u eko papir i ukrasite eko vrpcom. Poklon će biti jedinstven, a osoba kojoj ćete pokloniti ovakvu čokoladu znat će da ste se dodatno potrudili što izaziva val predivnih emocija.
Ana Zibar

Facebook Like Button