Mousse od kokosa  i bijele čokolade

Savršen desert ili poslastica koja će nam pomoći da se razveselimo u prvim danima proljeća.

Sastojci za recept:
250 g bijele čokolade
100 ml slatkog vrhnja
50 ml kokosovog mlijeka
2 listića želatine
5 žlica likera od kokosa
2 bjelanjka
1 limeta ili limun
sol

Priprema recepta:
Namočite želatinu u hladnu vodu da se otopi. Otopite izlomljenu čokoladu na pari i, čim se ohladi, dodajte izmiksano vrhnje, kokosovo mlijeko i želatinu natopljenu kokosovim likerom. Izmiksajte snijeg od bjelanjka sa prstohvatom soli i umiješajte u smjesu od čokolade, miješajući drvenom kuhačom. Naribajte malo kore limete ili limuna u smjesu i ulijte u zdjelu, a potom stavite u hladnjak. Vadite mousse žlicom za sladoled i ukrasite po želji.

Dobra tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Čokolada

Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 820
Fotografija: Clement Lo