Osvježavajući recept za sladoled od čokolade i kave potpisuje Leo Jurešić

Kava i čokolada odavno se zna da su senzacionalan spoj, a još kad se okusi udruže u osvježavajućem receptu za domaći sladoled onda zaista imamo poslasticu ljeta.

Ovo je recept za domaći sladoled od čokolade i kave koji će vas i rashladiti i razbuditi, a potpisuje ga chef Leo Jurešić

Vrijeme je da u vrućim ljetnim jutrima, ali i žarkim ljetnim danima, pronađemo načine na koje ćemo se osvježiti i što ljepše dokraja razbuditi :)

recept za sladoled od kave i cokolade

Mnogi od nas jutra nikako ne mogu zamisliti bez mirisne kave, a ovaj recept za kremasti i osvježavajući sladoled od kave i čokolade možete napraviti vrlo lako i brzo uz svega nekoliko sastojaka!

Recept za domaći sladoled od kave i čokolade

• 200 g mlijeka
• 350 g vrhnja
• 80 g kuhane kave
• 2 žumanjka
• 100 g šećera
• 100 g tamne čokolade (sa 70 % kakaa)
• 15 g aktivirane želatine

Leo Jurešić recept za sladoled

Priprema sladoleda

Stavite 200 g mlijeka da zavrije i dodajte istu količinu vrhnja. Skuhajte 80 g kave i također je dodajte smjesi.

U drugoj posudi razmutite dva žumanjka sa 100 g šećera, a potom u smjesu još dodajte 100 g sedamdesetpostotne čokolade.

U tu istu posudu dodajte i 15 g aktivirane želatine, a onda i smjesu vrhnja, mlijeka i kave postepeno lagano umiješajte u posudu sa ostalim sastojcima.

Nakon toga smjesu kratko vratite na laganu vatru dok ne dosegne 84 stupnja ili dok ne postane gušća. Na kraju u sve ulijte 150 g hladnog vrhnja i smjesu stavite u posudu za izradu sladoleda koji će za vas napraviti lagani i kremasti sladoled.

Ovaj recept potpisuje pobjednik poznatog kulinarskog showa Leo Jurešić, a on je svoj sladoled servirao s toplim pohanim kruhom i kremastom Chantilly kremom od vrhnja i mahuna vanilije.

Budući da kavu obožavamo u svim godišnjim dobima i da nam je ljeti ipak najdraža u hladnoj verziji, mislimo da je pravo vrijeme da se i vi okušate u ovom osvježavajućem receptu.

Uz dopuštenje: Komunikacijski laboratorij i Kenwood

Facebook Like Button