Talijanski panettone s finom kremom zabaglione od kave

Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno “veliki kruh”) najbolji je odabir.

Panettone utjelovljuje sva talijanska tradicionalna zadovoljstva od dijeljenja do zajedništva koji stvaraju trenutke sreće i radosti. Kako biste panettone pretvorili u poseban recept koji će zadiviti vaše goste, jednostavno dodajte malo kreme zabaglione od kave i poslužite ih zajedno.

Sastojci za recept

200 ml kave (espresso ili mocha)
30 ml finog likera od kave
6 žumanjaka
120 g smeđeg šećera
6 kriški panettonea
250 g mliječnog sladoleda
bobičasto voće

Postupak za pripremu kreme zabaglione

Odvojite žumanjke i stavite ih u posudu sa šećerom, zatim dodajte kavu i liker. Promiješajte pjenjačom i počnite tući zabaglione smjesu kuhajući je na pari dok ne postane glatka i volumen se udvostruči.
Zatim panettone narežite na kriške i lagano popržite s obje strane.

Serviranje

Na tanjuru napravite malu posteljicu od zabaglione smjese. Stavite u nju kuglu sladoleda.
Pored toga položite kriške panettonea, ukrasite bobičastim voćem i pospite šećerom u prahu.

Dobar tek!

Uz dopuštenje: Impressum (sve fotografije)

Facebook Like Button