
Bilo da pripremate jutarnje iznenađenje, ukusnu večeru s prijateljima, ručak ili slastan zalogaj, poznati tradicionalni talijanski slatki kruh panettone (doslovno “veliki kruh”) najbolji je odabir.
Panettone utjelovljuje sva talijanska tradicionalna zadovoljstva od dijeljenja do zajedništva koji stvaraju trenutke sreće i radosti. Kako biste panettone pretvorili u poseban recept koji će zadiviti vaše goste, jednostavno dodajte malo kreme zabaglione od kave i poslužite ih zajedno.
Sastojci za recept
200 ml kave (espresso ili mocha)
30 ml finog likera od kave
6 žumanjaka
120 g smeđeg šećera
6 kriški panettonea
250 g mliječnog sladoleda
bobičasto voće
Postupak za pripremu kreme zabaglione
Odvojite žumanjke i stavite ih u posudu sa šećerom, zatim dodajte kavu i liker. Promiješajte pjenjačom i počnite tući zabaglione smjesu kuhajući je na pari dok ne postane glatka i volumen se udvostruči.
Zatim panettone narežite na kriške i lagano popržite s obje strane.
Serviranje
Na tanjuru napravite malu posteljicu od zabaglione smjese. Stavite u nju kuglu sladoleda.
Pored toga položite kriške panettonea, ukrasite bobičastim voćem i pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!
Uz dopuštenje: Impressum (sve fotografije)
