
Pravo je vrijeme za ukusnu i sočnu patku spravljenu u umaku od naranče.
Napravite u svom domu specijalitet od patke koji će vas oduševiti i koji ćete poželjeti ponoviti još nekoliko puta.
OVDJE vas čekaju još tri sjajan recepta s patkom
Duck a’l Orange ili patka s narančom za ljubitelje francuske kuhinje
Međimurska patka uz najbolji recept za tradicionalno ukusno jelo
Pekinška patka svakako je napoznatije kinsko jelo
Sastojci za recept:
250g PAČJIH PRSA
2g SOLI
100g KRUMPIRA
0,1 L UMAKA OD NARANČE
Priprema patke:
Pačja prsa narežite na komade i stavite peći na laganoj vatri ili žaru. Posolite i pecite 5 do 6 minuta sa svake strane. Izvadite pečena prsa na dasku i ostavite 1 do 2 minute da se prsa odmore.
Fine ploške pačjih prsa servirajte na umaku od naranče uz pire od krumpira.
Savjet za patku
Pačja prsa bi prije pečenja bilo dobro prethodno marinirati u šećeru, vodi i soli na sat vremena.
Savjet više:
Za pečenje upotrijebite maslac kako bi se pačja masnoća otopila ispod kože patke, a koža (ako je ne uklanjate s mesa) postala hrskava.
Sastojci za umak od naranče
30g LJUTIKE
1 dcl SOKA OD NARANČE
5g ŠEĆERA
1 dcl VODE
5 dkg MASLACA
5g MEDA
Priprema umaka od naranče
Rastopite šećer u vodi i napravite gusti sirup. Kada sirup dobije jantarnu boju dodajte sok od naranče i lagano reducirajte do kad iskuha voda, dodajte ljutiku i vodu i lagano reducirajte dalje sve do 1/2. Kada je reducirano do kraja dodajte maslac i med.
