Originalni recept za umak Bolognese od govedine

Na spomen najpopularnijeg tradicionalnog umaka bolognese mnogima rastu zazubice, a kako bi vam ispao dobro najbolje ga je raditi prema originalnom talijanskom receptu.
Vrijeme pripremanja ovog umaka Bolognese je vrlo kratko, a namirnice koje su vam potrebne upravo su one koje dovode do punog okusa i mirisa talijanske kuhinje koju očekujemo.

VJERUJEMO će vas zanimati i recept za slatko ljuto talijanski umak Mostardu di Frutti

Recept za umak Bolognese od govedine za 4 osobe

1/2 žlice maslinovog ulja
3 komada slanine
2 srednje velika luka, nasjeckana
2 češnja češnjaka, zgnječena
oko 500 g mljevene govedine
oko 500 g mljevene svinjetine
1 mrkva, nasjeckana na kockice
1 stabljika celera, nasjeckana na kockice
½ šalice crvenog vina
oko 230 g pirea od rajčice
oko 800 g zgnječene rajčice, ocijeđene
2 žličice sušenog origana
2 žličice osušenog bosiljka
sol i papar po ukusu
½ šalice parmezana
2 lista lovora

Priprema recepta:

Pržite maslinovo ulje s govedinom, svinjetinom, slaninom, lukom, mrkvom, celerom i češnjakom dok meso ne posmeđi.

Lopaticom razgradite sve grudice mesa, zatim dodajte sve preostale sastojke i dobro promiješajte kako bi se sve sjedinilo. Pustite neka se lagano kuha dok meso ne bude mekano.
Začinite po ukusu, izvadite lovorov list. Poslužite uz dodatak parmezana.

Želite li da ovaj recept za umak Bolognese bude gotov u svega 10 minuta razmislite o nabavci novog električnog ekspres lonca Tefal CY505E u kojem možete brzo i jednostavno, već za nekoliko minuta, pripremiti ukusna jela :)

Recept: Tefal/ In media res

Facebook Like Button