Vanilin trokutići sa smokvama i datuljama

Iz živopisne Kenije donosimo vam recept sa smokvom i datuljama.
Vladaricu Mediterana smokvu svi obožavaju.

To je voće u kojem možete uživati bez obzira da li je svježe ili sušeno.
Smokve i datulje voće su koje je izuzetno ljekovito i dokazano odlični pomagači u smanjivanju i sprečavanju bora.

Recept za vanilin trokutiće sa smokvama i datuljama

Sastojci za tjesto
4 kore lisnatog tijesta
200g suhih smokava
130g datulja
1 čaša neobranog mlijeka
Ulje za prženje

Priprema
Narežite na komadiće smokve i datulje i ostavite ih 2 sata da omekšaju u mlijeku. Narežite lisnato tijesto na 4 trake za svaku koru i na svaku stavite punu žlicu voća. Zatvorite trake u obliku trokutića;premažite rubove sa malo mlakog mlijeka i čvrsto ih zatvorite. Zagrijte mlijeko za kremu sa štapićem vanilije prelomljenim na dva dijela. Izmiksajte žumanjke, šećer i prstohvat gustina, dodajte mlijeko i promješajte. Vratite na vatru da se zgusne. Ispržite trokutiće u ulju i ocijedite ih. Poslužite ih sa hladnom kremom i po želji, posipajte šećerom u prahu.

Dobar tek!

Uz dopuštenje nakladnika Veble commerce, partnera Wish.hr-a
Za nakladnika: Svjetlana Veble
Hrvatsko izdanje: Put oko svijeta
Izvornik: Viaggio nel mondo
Još mnogo zanimljivih izdanja možete pronaći u:
Knjižara Veble, Vlaška 7, Zagreb, tel: ++385 (0)1 4818 82

Fotografija: Keith McDuffee