Ocat od malina koji možete napraviti sami

Postoji više vrsta octa, a malo ljudi zna za ocat od malina koji je izrazito zdrav, ukusan i osvježava savko jelo. Ocat od malina možete napraviti i doma i tako dati malo drugačiju notu i okus jelima koje pripremate.

Za pripremu octa od malina ne treba puno vremena, a potrebne će vam biti samo dvije namirnice. Za pripremu octa pripremite 400 grama malina i 400 grama vinskog octa.

Maline dobro proberite i zatim ih operite. Potrebno je ocat raditi sa svježim malinama koje nisu oštećene. Probrane i čiste maline zgnječite, pa ih prelite octom i stavite u steriliziranu staklenu bocu.

Pripazite da staklena boca ima širi vrat kako bi se do vrha mogli uliti sastojci. Nakon što u bocu ulite zgnječene maline pomiješane s vinskim octom, posudu stavite na sunce i ostavite da odstoji tri tjedna.

Nakon što ocat odstoji tri tjedna na suncu, ocijedite ga, pa napunite manje boce. Boce s octom dobro zatvorite i odložite na tamno mjesto.

Maline će octu dati zanimljivu aromu i pružiti obilje važnih vitamina. Glavni vitamini koji se nalaze u malinama su vitamin C i E, a osim zdravih vitamina iz malina ćete dobiti i minerale koji su organizmu prijeko potrebni.

U slast!

Facebook Like Button