Recepti svijeta

Jednostavni zapečeni oslić kojeg ćete pojesti do posljednje mrvice

Ako volite jednostavna i ukusna jela iz mora, pripremite ribu i isprobajte ovaj recept s oslićem koji će vam postati jedno od omiljenih jela.

Međimurska patka uz najbolji recept za tradicionalno ukusno jelo

Poznato jelo za blagdane je fino spravljena patka, zato je delicija u Međimurju upravo Međimurska patka, jelo koje osvaja srca svakog ljubitelja dobrog okusa.

Zimnica od tune s maslinovim uljem za sve koji vole nešto drugačije

Svoju zimnicu obogatite izuzetnom poslasticom iz mora – tunom.

Kamenice sa šugom od pjenušca savršena su ljetna delicija koju ne smijete propustiti

Jedinstvena tekstura, bogat okus i zanimljiva povijest kamenica, još od antičkih vremena pa sve do danas, svrstava ih u hvaljenu deliciju kojoj je teško odoljeti.

Ljetna salata s tunom pravo je osvježenje na vašem stolu

Jednostavan recept za savršen brzi ručak ili laganu večeru salata je s tunjevinom.

Zero waste veganska salata od dinje s Michelinovom zvjezdicom

Za sve koji već žive po principu zero weste donosimo izuzetno fin recept za vegansku salatu od dinje prema konceptu nagrađivanog chefa Paula Ivića.

Pripremite ribu i morske plodove prema receptima chefa Stjepana Bistričkog

Riba i riblji specijaliteti od orade, sočnog brancina i tune te razni plodovi mora poput omiljenih škampi i školjaka poželjni su dio svake trpeze, a ovih šest izvrsnih recepata vrlo ćete rado pripremati.

Sorbet od dinje koji ne deblja najukusniji je desert ljeta

Uz svega dva sastojka možete pripremiti osvježavajući desertod dinje, nemasni i bez šećera ovo je sorbet koji zadovoljava i najzahtjevnije gurmane, a možemo ga jesti bez imalo grižnje savjesti obzirom da ne deblja.

Stonska torta, torta od makarula ili Makaruli

Bila duga ili kratka, u bilo kojem obliku, suha tjestenina pogodna je za sve kombinacije s mesnim, ribljim i povrtnim umacima, ali i za slatka jela.

Organizirate proslavu? Donosimo sedam savjeta za sve praktične gurmane

Ovo je sjajan mali ljetni vodič za sve praktične gurmane i one koji to tek žele postati! Tradicionalna sezona proslava, roštilja i piknika tipična za ovo doba godine ukusnija je nego ikada prije!