Voćni kolač s ribizlom i jabukama osvježenje je kakvo tražite

Ljetna kombinacija boja i okusa u deliciji kakvu vjerojatno još niste probali. Ribizle, med i jabuke u kolaču slastica je koju svakako morate probati.

Sastojci za kolač s ribizlom i jabukama

30 g maslaca
350 g crvenog ribiza
2 žlice meda
250 g kašice od
3 listića crvene želatine
7 listića bijele želatine
200 g integralnog kruha
80 g šećera
150 g svježeg sira
125 ml slatkog vrhnja
30 g šećera u prahu

Priprema kolača

Integralni kolač razmrvite, a zatim otopite maslac i u njemu potom karamelizirajte med.
Dodajte mrvice kruha i popržite ih, a zatim ih ostavite da se ohlade.
Dok čekate namočite 4 listića bijele želatine kako bi omekšale, dobro ih istisnite, rastopite u malo tekućine i pomiješajte s kašicom od jabuka.
Na pladanj stavite 4 prstena, visine caa 7 cm, pa im unutarnju stranu obložite folijom. Pola mrvica raspodijelite u prstenove i prelijte ih kašicom od jabuka. Sve stavite u hladnjak da se stvrdne.

Dok čekate crvenu želatinu omekšajte, potom očišćeni i oprani ribiz zakuhajte sa šećerom i sve zajedno propasirajte. Želatinu dobro istinite i rastopite još toplom pireu od ribizla. Takav pire raspodijelite po stvrdnutom sloju od jabuka poravnajte fino površinu.
Ponovno sve stavite u hladnjak dok se i pire od ribizla ne stvrdne.

Preostalu bijelu želatinu omekšajte. Svježi sir pomiješajte s vrhnjem i šećerom u prahu. Želatinu dobro istisnite, rastopite u malo tekućine i umiješajte u sir. Zatim mješavinu sira i vrhnja raspodijelite na stvrdnuti sloj pirea od ribizla, ostavite da se stvrdne u hladnjaku i potom pospite s preostalim mrvicama od kruha.

Kolač stavite u hladnjak da se neka dobro ohladi.
Prije posluživanja odstranite foliju i ukrasite po želji sa šlagom.
Dobar tek!