Sjajan engleski doručak: Pohana jaja

U Engleskoj se veliki doručak jede još od 17. stoljeća, a kako je ovaj prvi obrok u danu ostao izuzetno bitan, donosimo vam recept koji je osmislio sjajan kuhar Danijel Benić iz poznatog zagrebačkog Aperitivo bara.
Jaja su izvrstan izbor za doručak, a pa Danijel predlaže čarobno pohano jaje koje se poslužuje uz tostirani kruh i čips od parmezana.

Sastojci za recept
2 jaja
50g kiselog vrhnja
2ml maslinovog ulja
Svježi kopar
baby salata
tost kruh
parmezan
sol

Za paniranje
1 jaje,
brašno,
kukuruzna krupica

Način pripreme recepta
U lonac s hladnom, posoljenom vodom stavimo jaja te pustimo da zakuha na vatri. Nakon što je voda zakuhala sklonimo s vatre i jaja držimo u vreloj vodi još 5 min nakon čega ih šokiramo/hladimo. Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu, postupak ponavljamo dva puta te ih jednu minutu pržimo u vrućem dubokom ulju. Poslužujemo ih na fresh cream koju smo dobili mješajući kiselo vrhnje, maslinovo ulje, svježi kopar i sol uz baby salatu, tostirani kruh i čips od parmezana koji smo dobili tako sto smo naribani sir pekli u tankom sloju u pećnici na 120 stupnjeva sat vremena.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)