Sjajan engleski doručak: Pohana jaja

U Engleskoj se “veliki” doručak jede još od 17. stoljeća, a kako je ovaj prvi obrok u danu postao izuzetno bitan većini nas, donosimo vam recept koji je osmislio sjajan kuhar Danijel Benić iz poznatog zagrebačkog Aperitivo bara.
Jaja su izvrstan izbor za doručak pa Danijel predlaže čarobno pohano jaje koje se poslužuje uz tostirani kruh i čips od parmezana.

Sastojci za recept
2 jaja
50g kiselog vrhnja
2ml maslinovog ulja
Svježi kopar
baby salata
tost kruh
parmezan
sol

Za paniranje
1 jaje,
brašno,
kukuruzna krupica

Način pripreme recepta
U lonac s hladnom, posoljenom vodom stavimo jaja te pustimo da zakuha na vatri. Nakon što je voda zakuhala sklonimo s vatre i jaja držimo u vreloj vodi još 5 min nakon čega ih šokiramo/hladimo. Oguljena jaja paniramo u brašno, jaja i kukuruznu krupicu, postupak ponavljamo dva puta te ih jednu minutu pržimo u vrućem dubokom ulju. Poslužujemo ih na fresh cream koju smo dobili mješajući kiselo vrhnje, maslinovo ulje, svježi kopar i sol uz baby salatu, tostirani kruh i čips od parmezana koji smo dobili tako sto smo naribani sir pekli u tankom sloju u pećnici na 120 stupnjeva sat vremena.

Uz dopuštenje: Select PR (sve fotografije)

Facebook Like Button