
Slastica kruške Helene ili Kruške lijepe Helene tradicionalni je biser Francuske kuhinje.
Ovaj desert dobio je ime po legendarnoj Heleni koja je bila povod trojanskog rata, a danas u kombinaciji kruške, sladoleda od vanilije ukusnog badema i mirisne čokolade stvara pravu rapsodiju na nepcima.
Ovaj recept ugledao je svjetlo dana 1864. godine zahvaljujući francuskom chefu Georges Auguste Escoffieru zbog vrlo popularne operete toga doba “La Belle-Hélène” oliti Lijepe Helene.
Sastojci za recepti:
8 žličica sladoleda od vanilije
8 kuhanih polovina krušaka
čokoladni sirup
1/8 l tučenog slatkog vrhnja
vanili šećer
Pripreme za recept:
Sladoled od vanilije rasporedimo na plitke zdjelice i odozgo stavimo polovine krušaka. Kruške i sladoled prelijemo s malo čokoladnog sirupa i dekoriramo tučenim slatkom vrhnjem.
Dobar tek!
Piše: Wish.hr
