Juneći odresci na lovački način s domaćim krpicama

Volite li meso i pravi domaći zalogaj ovo je pravi recept za vas! Raskošni tradicionalni okusi naći će se na vašem tanjuru u tren oka budete li slijedili ovaj jednostavan recept poslije kojeg ćete poželjeti prste polizati:)

OVDJE vam donosimo još dva recepata s finom i sočnom junetinom

Juha od junetine tradicionalan klasik naših trpeza
Junetina u woku s rižinim rezancima za sve ljubitelje kineske kuhinje

SASTOJCI ZA RECEPT:

60kg junetine od buta
3 luka
2 režnja češnjaka
2 dl tekuće rajčice (ili 2 žlice koncentrata)
1 dl crnog vina
2 žličice slatke (ili ljute) mljevene crvene paprike
sol, papar, žlica sjeckanog peršin, lovorov list
3 dl goveđeg temeljca
0,15 kg miješanih gljiva
0,08 kg slanine


PRIPREMA RECEPTA:

Meso narezati na odreske i dobro ih utanjiti batom za meso. Posoliti ih i popapriti.
Odreske uvaljati s jedne strane u brašno, pa ih s tom brašnastom stranom pržiti na vrućem ulju, a potom ih okrenuti i popržiti i sa druge strane, pa na isto ulje u tavici u kojoj su se odresci pekli baciti nasjeckan luk i češnjak, kada luk omekša, dodajte slaninu i gljive, pustite nekoliko minuta, dodajte vino i temeljac te vratite odreske natrag u umak, dodajte začine, pustite da se odresci krčkaju 20 min te dodajte rajčicu.
Uz odreske poslužite domaće krpice.

Ako vam se umak nije dovoljno zgusnu možete ga zgusnuti sa malo gustina razmučenog u vodi.

Recept uz dopuštenje: Etno park Zagreb

Facebook Like Button