Punjena paprika savršeno jelo za hladne dane

Fina punjena paprika omiljeno je tradicionalno jelo koje se može servirati kao glavno jelo, a uz nju je omiljen kao topli dodatak i pire krumpir.

Možda biste uz ovaj recept s parikom voljeli iskušati i OVAJ

Pečene paprike uz neodoljivi recept za hladnije dane

Sastav za recept:
8 zelenih paprika
1 jaje
Vrela voda
30 dkg mesa
3 dkg masti
1 dkg luka
Za umak:
1 kg rajčica
4 dkg masti
4 dkg brašna
Šećer
1 dl kiselog vrhnja
Zeleni peršin
5 dkg riže

Priprema recepta:
Zelena paprika se očisti, zapravo izvadi peteljka sa sjemenkama, opere i popari vrelom vodom. Napravi se nadjev kojim se paprike pune i stave u umak kuhati. Na kraju se doda kiselo vrhnje.

Nadjev:
Svinjetina se sitno iskosa (ako već niste kupili gotovo mljeveno meso) i stavi na mast na kojoj se pirjao kosani luk i zeleni peršin. Meso se pomiješa s rižom, koja se prije blanšira. U nadjev se doda 1 jaje, sol i papar.

Umak: rajčica se opere, zgnječi i kuha u svom soku. Kada je mekana pasira se, metne na zafrig, posoli se i doda malo šećera, već prema ukusu.

Dobar tek!

Facebook Like Button